1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2020 Audi S8 Teknik Özellikleri Açıklandı

2020 Audi S8 Teknik Özellikleri Açıklandı

Audi, Sport’un daha fazla SUV modele yöneleceğini açıklasa da, uzun ve hızlı sedan otomobillerdeki tecrübesini sergilemeye devam ediyor.

Abone Ol google-news

Yeni Alfa Romeo Milano Tanıtıldı: Milano’nun Teknik Özellikleri

2020 Audi S8 Teknik Özellikleri Açıklandı

Yeni 2020 Audi S8, 4.0 litrelik V8 TFSI motorun verimliliğini artırmak için 571 beygir ile hafif hibrid 48 voltluk bir sistem sunuyor. Pazarın 2019 yılının üçüncü çeyreğinde gelmesi bekleniyor. Yeni A8 sedanın daha güçlü ve performans versiyonu olan yeni Audi S8, özelliklerini ortaya koyuyor.

571 beygir ve Dört adet aktif bir egzoz sistemi ile donatılan yeni Audi S8, motor kaputu altında ilginç yenilikler sunuyor. Hafif hibrit motorlu V8 4.0 motor. Arabaya güç veren 4.0 litrelik TwinTurbo V8 benzinli TFSI motor bulunuyor. 571 beygir güç ve 800 Nm tork üreten bu motora 8 ileri otomatik şanzıman ve Audi’nin Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi eşlik ediyor.

Bununla birlikte, Audi mühendisleri, daha önce olduğundan daha düşük iç sürtünme sağlamanın yanı sıra, yakıt tüketimini 100 km’de 0.8 litreye kadar düşüren hafif hibrit 48 Volt sisteminin kullanımından faydalanan motoru revize etti. Audi elektrik gücünü stop-start sistemi için kullanıyor. Böylelikle hem performans hem de yakıt tüketimini etkilediğini belirtmekte.

2021 Mercedes EQA Türkiye Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Audi, S8 kullanıcılarına aktif süspansiyon sistemlerinin standart olarak sunulacak. Bu sistem her tekeri ayrı ayrı seviyelere ayarlayabilecek. Süspansiyon sistemini kamera ve sensörler yardımıyla yol şartlarına uygun hale getirecek ve otomobilin zarar görmesini engelleyecek.

Yeni Audi S8 modelinde önde 420 mm arkada ise 370 mm boyutunda karbon seramik frenler standart olarak sunulacak. Aracın ön bölümünde büyük hava girişleri, egzozlar, jant tasarımı, marşpiyeller ve ön bölümde bulunan tampon otomobilin “S” modeli olduğunu gösteriyor. Otomobilin iç kısmında bol bol dijital ekrana ve teknolojiye yer verilmiş. S8 modelinde 5 radar, 6 kamera, 12 ses sensörü ve bir lazer tarayıcı bulunuyor.

Yeni 2020 Audi S8 modelinin Avrupa fiyatı henüz açıklanmadı.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir