1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2020 Skoda Octavia RS iV Özellikleri

2020 Skoda Octavia RS iV Özellikleri

Skoda, performanslı RS ailesinin ilk plug-in hybrid üyesini tanıttı. Makyajlı Skoda Superb ile hayatımıza giren iV takısı, plug-in hibrit güç ünitesini işaret ediyor.

Abone Ol google-news

Yeni Kia K4: Yenilikçi Tasarım ve Gelişmiş Özelliklerle Tanıtıldı

2020 Skoda Octavia RS iV Özellikleri

Tasarıma baktığımızda ise standart olarak 18″ gelen fakat 19″ opsiyonu bulunan jantlar, daha agresif ön tampon, daha farklı konumlanmış LED sis farları gibi detaylar RS iV’yi normal Octavia’lardan ayırıyor. Arka tarafta ise sahte de olsa çift egzoz çıkışı ile karakterini belli eden ateşli Octavia’nın liftback versiyonlarında minik bir spoyler eki kullanılırken Combi paketinde spoyler daha belirgin. Plug-in hibrit sistemde şarj soketi ise sol ön çamurluğa konumlandırılmış.

2020 Skoda Octavia RS iV Tanıtıldı

2020 Skoda Octavia RS iV’nin iç mekanında da kendine has detaylar mevcut. Üç kollu deri spor direksiyon, vites kulakçıkları, spor ön koltuklar (opsiyonel Alcantara kaplı Ergo koltuklar) ve alüminyum pedal setini bu detaylara dahil edebiliriz. Ayrıca kapı içlerinde ve konsolda da Alcantara kullanılmış olması dikkat çekiyor.

2020 Skoda Octavia RS iV’nin güç aktarma organlarına Golf 8 GTE ve Cupra Leon PHEV’den aşina olduğumuz. Sistem, 1.4 litre TSI, 85 kW’lık bir elektrik motoru ve 13 kWh’lık lityum iyon bataryanın kombinasyonundan oluşuyor. Bu sayede toplamda 245 beygir güç ve 400 Nm tork çıkışı elde eden Octavia RS iV, 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlıyor ve maksimum 225 km/s sürat yapabiliyor.

2020 Skoda Octavia RS iV yalnızca 6 ileri DSG seçeneğiyle sunulacak. Araç bataryası kullanılarak WLTP verilerine göre 60 kilometre elektrikli sürüş menzili sunuyor. Batarya şarj süresi standart prizle 6 saatte, Wallbox olduğunda ise bu süre 3.5 saatte tam olarak şarj oluyor.

Önümüzdeki süreçte 2.0 litrelik dizel ve benzinli motor seçenekleriyle de satışa sunulacak. Olan Octavia RS’in asfalta çıkış sürecinin bu yıl kademeli olarak gerçekleştirilmesi bekleniyor. Skoda, RS versiyonunda iki adet hafif hibrit sisteme yer verecek. İlki üç silindirli 110 beygir güç üreten 1.0 litre TSI ünite ve 150 beygir güç üreten 1.5 TSI ünite olacak.

Tamamen Elektrikli Citroen ë-C4 Sonbaharda Türkiye’de

BMW 50’nci Yıla Özel M Modellerini Tanıttı

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir