Site icon Otomobilir – Güncel Otomobil Haberleri

Benzin ve Motorine Bir Büyük Zam Daha Geldi

Benzin ve Motorine Bir Büyük Zam Daha Geldi

Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkisi olan Brent petrolün piyasadaki durumu ve dolar kurundaki yükseliş sonrası motorin ve benzin fiyatları merak ediliyor. Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı.

Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin fiyatına 1.43 lira, motorinin fiyatına ise 1.38 lira zam geldi. Bu geceki zamla birlikte, benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 24,29 TL’ye, Ankara’da 24,40 TL’ye, İzmir’de 24,41 TL’ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 23,41 TL’ye, Ankara’da 23,52 TL’ye, İzmir’de 23,53 TL’ye yükseldi.

Dün geceki zamların ardından bu gece de yeni zamlar geliyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litrede benzine 70 kuruş, motorine 97 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Buradan “Otomobillerdeki TRT Bandrol Ücreti Zamlandı” inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=xzpwSLoiAY8&t=1s

Buradan “Türkiye’de İllere Göre Kişi Başına Düşen Otomobil Sayısı” inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version