Site icon Otomobilir – Güncel Otomobil Haberleri

Otomotiv Sektörünün Durumu Kritik Durma Noktasında

Otomotiv Sektörünün Durumu Kritik Durma Noktasında

Otomotiv Sektörünün Durumu Kritik Durma Noktasında

2018 yılı Kasım ayında yürürlüğe giren ve 30 Haziran 2019 tarihinde sona eren Otomotiv ÖTV ve KDV indirimleri, sektörde önemli bir durgunluğa neden oldu. Bu teşviklerin sona ermesiyle birlikte otomotiv satışları durma noktasına geldi. Otomotiv Sanayi Derneği, sektördeki yatırımların korunması ve ekonomik desteğin devam etmesi gerektiğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Otomotiv Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan otomotivde mevcut yatırımların korunması ve yeni yatırımların çekilebilmesi için iç pazarın önemine vurgu yaptı.

Yenigün, “İç pazar, yılın başından bu yana vergi indirimi destek programına rağmen yüzde 45 geriledi. ÖTV ve KDV indirimi programının sona ermesi ile de satışlar adeta durdu.” diyerek sektördeki zorluğa dikkat çekti. Otomotiv sektörünün tamamı için hayati öneme sahip olan destek programının sona ermesinin sektör koşullarını daha da zorlaştırdığını belirtti.

Dünyanın En Hızlı Otomobilinin Fiyatı Ne Kadar?

Yapılan ÖTV ve KDV teşviklerine rağmen, yılın ilk yarısında otomotiv sektöründe yüzde 45’lik bir daralma yaşandı. Bu dönemde 195.144 adetlik satış gerçekleşti. Ancak, 30 Haziran’dan itibaren satışların hızını kaybettiği görülüyor. Yenigün, “Söz konusu desteğin devam ettirilmemesi, sanayinin üretim adetlerine de olumsuz olarak yansıyacaktır.” uyarısında bulundu.

Otomotiv sektörünün Türkiye için en öncelikli sanayi olduğunu vurgulayan Yenigün, sektördeki paydaşların ortak beklentisinin, iç pazarın mevcut durumunu koruyabilmek ve sektörün bu dönemde zarar görmemesi için destek programlarının süreç boyunca devamını sağlamak olduğunu belirtti.

300.000 TL İle Alabileceğiniz En İyi İkinci El Arabalar

Exit mobile version