Site icon Otomobilir – Güncel Otomobil Haberleri

Türkiye’de Üretilecek Yeni Mitsubishi Colt’tan İlk Teaser

Türkiye’de Üretilecek Yeni Mitsubishi Colt’tan İlk Teaser

Renault’nun Bursa’da Mitsubishi’ye ait bir model üretebileceği gündeme gelmişti. Konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. Bugün ilk ipucu görseli paylaşılan yeni Mitsubishi Colt’un Bursa’da üretileceği açıklandı.

2023’te piyasaya sürülmesi beklenen yeni Mitsubishi Colt, CMF-B platformu üzerine geliştirilecek. Gövde panellerinin büyük kısmını Clio ile paylaşacak. Genel silüet, ön kaputtaki çizgiler, omuz çizgisi ve C sütununa gizlenmiş kapı kolları bunu açıkça gösteriyor.

Yeni nesil Mitsubishi Colt’un yan tarafındaki ‘Hybrid EV‘ rozeti, kompakt modelin hibrit sisteme sahip olacağını gösteriyor. Bu noktada Renault Clio E-Tech‘teki sistemi Colt’ta da görmek sürpriz olmaz.

Oyak Renault, 2022 yılı sonuna kadar Megane Sedan üretimini sürdürecek. Bu süre sonunda bu otomobilin üretimi yine Bursa’daki Karsan tarafından gerçekleştirilecek. Boşalan kapasite ise Mitsubishi Colt ile doldurulacak. Böylece Oyak Renault Bursa fabrikası tamamen küçük hatchback üretim üssüne dönüşecek. Renault Bursa fabrikası yıllık 350 bin adetlik üretim kapasitesine sahip.

Buradan “Satışa Sunulduktan Sonra Yeni Honda Civic Ne Kadar Zamlandı?” inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=eqZ1ToA4pdM

Buradan “İspanya’dan 11 Milyar Euroluk Çip Yatırımı” inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version