1. Anasayfa
  2. Haber
  3. 1995 Model Otomobil Açık Artırmayla Satıldı

1995 Model Otomobil Açık Artırmayla Satıldı

Sivas’ta yıllardır garajda bekletilen sıfırdan farksız 95 model araç açık arttırmayla satıldı, satılan aracın fiyatı ise bilinmiyor.

Abone Ol google-news

Dünyada Yılın Otomobili 2024 Ödülünün Kazananı Açıklandı

1995 Model Otomobil Açık Artırmayla Satıldı

Yıllar önce Almanya’da çalışan Emrullah Güler, 1995 yılında Sivas’ta yaptırdığı apartmanın bir dükkanını garaja çevirerek, o yıl satın aldığı otomobili burada muhafaza etti. Güler, aracı ise sadece Almanya’dan memleketi Sivas’a tatile geldiği yaz günlerinde kullandı. Her yaz yaklaşık bin kilometre yapan Güler, 2013 yılında vefat etti.

1995 Model Otomobil Açık Artırmayla Satıldı

Güler’e ait 95 model araç ve 4 katlı apartman varislerine miras kaldı. Araç, Sulh Hukuk Mahkemesince açık arttırmayla satışa çıkarıldı. Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine aracı Ordu’da yaşayan Erdal Alan satın aldı. Satın alınan araç 8 yıl sonra garajdan çıkarıldı.


Asgari Ücretle Kaç Litre Benzin Alınabilir?


İlk günkü halini korumayı başaran araç sadece 16 bin 511 kilometrede. Görenleri şaşkına çeviren aracın satış fiyatı ise sır gibi saklandı.

1995 Model Otomobil Açık Artırmayla Satıldı

Erdal Alan, bu kilometrede böyle bir otomobilin olduğunu düşünmediklerini dile getirerek, “Yakın bir dostum vasıtasıyla Sivas’ta böyle bir aracın olduğunu öğrendim. ‘Ağabey araba satılacak. Sende bu tarz arabaları seviyorsun. İstersen bir değerlendir’ dediler. Tabi ki bir heyecan oluşturdu. Bu kilometrede böyle bir otomobilin olduğunu düşünmüyorduk. Bunun haberi gelince biraz heyecanlandık. Sonra arabanın videoları geldi. Daha da heyecanlandım” dedi.

1995 Model Otomobil Açık Artırmayla Satıldı

Alan, beklediğinin üstünde bir otomobil olduğunu söyleyerek, “Emrullah amcamız rahmetli olmuş. Rahmetli olduktan sonra uzun bir süre otomobil garajda kaldı. Tozlu bir haldeydi. Otomobilin ihalesine girdik, biz kazandık. İşlemler bittikten sonra aracı gelip canlı görme fırsatım oldu. Çok da heyecanlandım. Beklediğimin üstünde bir otomobildi iyi korunmuş. Rahmetli Almanya’dan geldiği dönemlerde köye gitmek için vesaire ara ara kullanmış. Bugüne kadar özel şampuanlarla yıkanmış. Bizde o geleneği devam ettirdik. Allah izin verirse buradan Ordu’ya götürüp kendi garajımızda muhafaza edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Ekim Ayında En Çok Tercih Edilen İkinci El Otomobil Belli Oldu


Alan, aracı görenlerin şaşkınlık yaşadığını belirterek, “Bazı arkadaşlar araca talipli oldular. Kimileri fiyatını merak etti. Kimileri de otomobilin kaça satılacağına dair sorular sordu. Satma gibi bir düşüncemiz yok şuan. Ama hani farklı bir teklif olursa veya biz farklı bir otomobile yönelirsek teklifleri değerlendiririz. Görenler çok şaşırıyor” şeklinde konuştu.



 

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir