1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2019 Chevrolet Silverado HD Özellikleri

2019 Chevrolet Silverado HD Özellikleri

Chevrolet ayrıca araçta birçok farklı yerinde önemli değişiklikler yapıldığı için çekme kapasitesinin arttığını açıklıyor.

Abone Ol google-news

Yeni Kia K4: Yenilikçi Tasarım ve Gelişmiş Özelliklerle Tanıtıldı

2019 Chevrolet Silverado HD Özellikleri

Chicago Otomobil Fuarının kapılarını açmasıyla tanıtımı yapılan araçlar biri de Chevrolet Silverado HD. Chevrolet Silverado HD büyük bir gövdeye ve güçlü bir motora sahip bir pick-up olarak Chicago Otomobil Fuarında resmi olarak tanıtıldı.

İlk olarak artık 16 ton miktarında römork çekebilecek bir kapasitesi bulunuyor. Bu da Chevrolet Silverado HD’nin rakiplerinden 200 kg fazla yük çekmesine karşılık geliyor. Chevrolet Silverado HD’nin çekme kapasitesinin bu kadar artmasının bir diğer nedeni de bir önceki jenerasyona göre uzunluk, genişlik, yükseklik ve aks mesafesi (Arka kapıları olan modellerde 13 cm artmış) artmış olması.

Yeni Chevrolet C8 Corvette Özellikleri Açıklandı

Chevrolet ayrıca araçta birçok farklı yerinde önemli değişiklikler yapıldığı için çekme kapasitesinin arttığını açıklıyor. Örnek olarak araca yeni Allison marka 10 ileri otomatik bir şanzıman, daha büyük çaplı şaftlar, daha iyi bir soğutma sistemi gibi birçok yenilik getirilmiş. Aracın sürüş sistemi de arkadan itiş şeklinde fakat arkada her iki yanda çift tekerleğe yer verilmiş.

2019 Silverado HD’nin motoru ise 6.6 litrelik oldukça büyük hacimdeki güçlü bir Duramax turbodizel V8 olmuş. Motorun ürettiği 451 beygir güç ve 1.234 Nm tork değerlerine sahip dizel motor bulunuyor. Dizel motor tercih etmeyenler için 6.6 litrelik benzinli bir V8 motor seçeneği de sunuluyor. Bu motorun ürettiği 406 beygir güç ve 629 Nm Tork değerleri bulunan bir benzinli motorla karşımıza çıkıyor.

Chevrolet Silverado HD’nin iç mekan tasarımında önemli yenilikler var. Sürüş güvenliği için araç etrafında 15 adede yakın kamera bulunuyor. Bu kameralar sürücüye yol göstermek için bulunuyor. Silverado HD de otomatik park freni desteği, yokuş kalkış desteği, römork salınım kontrolü ve birçok arazi ve römork yardımcısı sistemi de bu araçta bulunuyor. Araç kapasitesinin artması iç mekan kapasitesinin artmasını sağladığı için yolcular daha rahat yolculuk yapmalarına olanak tanıyacaktır.

Henüz fiyatı açıklanmayan Silverado HD 2019 yaz aylarından satışa sunulması bekleniyor.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir