1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2020 Audi A5 Sportback, Coupe ve Cabrio Versiyonları Tanıtıldı

2020 Audi A5 Sportback, Coupe ve Cabrio Versiyonları Tanıtıldı

Audi A5’in Standart, Advanced ve S olarak adlandırılan üç farklı dış tasarım paketi bulunuyor.

Abone Ol google-news

Yeni Alfa Romeo Milano Tanıtıldı: Milano’nun Teknik Özellikleri

2020 Audi A5 Sportback, Coupe ve Cabrio Versiyonları Tanıtıldı

2020 Audi A5 tasarım ve teknolojik olarak yapılan değişimlere ek olarak ayrıca hafif hibrit desteğine sahip motorlara kavuştu. Frankfurt’taki etkinlikte coupe, cabriolet ve beş kapılı sportback türevleriyle sergilenecek 2020 Audi A5’e uygulanan orta yaş makyajı A4 modelindekiyle benzer doğrultuda ilerliyor. Bu da Audi A5’in daha sportif ve dinamik bir görünüme kavuştuğu biliniyor.

Dış kısmında a5 ailesinin tüm versiyonları LED farlarla geliyor. Ancak opsiyonel olarak daha gelişmiş Matrix LED ön farlar ve sıralı arka farlar ve lazer ön farlar ile tercih edebiliyorsunuz. Ailenin diğer üyelerinde gördüğümüz ve deseni donanım seviyesine göre farklılık gösteren altıgen ızgarayı buna örnek göstermek mümkün. Daha büyük hava girişlerine sahip agresif ön tamponu ve yeni ön lip’i de unutmamalı. Audi A5’in Standart, Advanced ve S olarak adlandırılan üç farklı dış tasarım paketi bulunuyor.

Trafikte Gördüğümüz Farklı Renklere Sahip Plakaların Anlamları

İç kısmında da değişimler mevcut. Bu değişiklikler arasında yeni yazılımla çalışan 10.1inçlik dokunmatik bilgi–eğlence sistemi, 12.3 inç dijital gösterge paneli, baş üstü göstergesi, yenilenen Navigasyon sistemi, standart olarak Wi-Fi hotspot özelliği bulunan Audi A5 artık OTA yani uzaktan güncelleme özelliğini de destekleyen araç MyAudi akıllı telefon uygulamasıyla güncellenebiliyor.

Yeni Audi A5’in kaputunun altına bakacak olursak dört silindirli benzinli ve dizel motorlarda hafif hibrit teknolojisiyle geldiği görülüyor. Dört farklı motor seçeneği de 12 volt’luk hafif hibrit sistemiyle sunuluyor. En temel modelde aracın motor gücü 161 beygir olacak. Altı silindirli 3.0 litrelik modelde ise motor gücü 347 beygiri ve 700 Nm tork’u buluyor. Araçların maksimum hızları ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış. Sportback ve Coupe modellerinin 0-100 km/s hızlanma süreleri 5 saniyeden kısa sürüyor.

2020 yılının ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor. Yeni Audi A5 Coupe 40 TFSI fiyatı ise 42 bin 900 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir