1. Anasayfa
  2. Cupra
  3. 2020 Cupra Formentor Özellikleri

2020 Cupra Formentor Özellikleri

Plug-in hibrid spor SUV konsepti, Seat’ın yeni bağımsız Cupra markasının ilk özel modelini ön görüyor.

Abone Ol google-news

Yeni Mercedes EQA ve EQB Fiyatları Açıklandı!

2020 Cupra Formentor Özellikleri

Mevcut bir Seat modelinin Ateca’da olduğu gibi daha hızlı ve yeniden yapılandırılmış bir versiyonu olmak yerine, özellikle marka için geliştirilen Formentor, SUV ve coupé stilini birleştirerek BMW X4 ve Mercedes GLC Coupé’ye potansiyel bir rakip haline getiriyor.

Cupra markasına özel tasarlanan ilk model olma özelliği taşıyan Formentor SUV konseptinin son derece agresif bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün. Cupra Ateca’nın coupe versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz araç, Seat’ın yeni Tarraco modelinden de izler taşıyor. Elmas şeklindeki ızgara ve LED gündüz farlarına sahip aydınlatma grubunun yapısını buna örnek gösterebiliriz.

Cupra Formentor SUV konseptinin kaputu altında 245 beygir güç üreten PHEV (şarj edilebilir hibrit) sistem yatıyor. Teknik detayları ve performans verileri henüz açıklanmayan bu sistem, gücünü tekerleklere DSG şanzımanla aktarıyor. Cupra, Formentor SUV konseptinin elektrikli modda 50 km menzile sahip olacağını belirtiyor. Cupra Formentor SUV’un dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağı da gelen bilgiler arasında.

Uzun bir ışık şeridiyle birbirine bağlanan stop lambaları da yine Tarraco’dan alınmış fakat Cupra Formentor’a daha agresif bir görünüm katması için burada çıkıntılı kullanılmış. Arkadaki bu sportif görünüm büyük bagaj spoiler’ı ve dört egzoz çıkışına ev sahipliği yapan difüzörle desteklenmiş. 5 kollu büyük jantların kullanıldığı Formentor dışarıya doğru genişletilen çamurluklar ve onların üzerindeki belirgin omuz çizgileriyle kaslı bir görünüm sağlanmış.

2020 Cupra Leon Özellikleri Açıklandı

Diğer teknik özellikler arasında dört tekerlekten çekiş, adaptif süspansiyon ve çift ​​kavramalı otomatik şanzıman bulunuyor, ayrıca iç kısımda hafif, karbon fiber destekli spor koltuklar ve gösterge panelinde yükseğe yerleştirilmiş bir 10,0 inç dokunmatik ekran bilgi eğlence sistemi bulunuyor.

Cupra Formentor SUV konsepti önümüzdeki ay 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Üretim versiyonunun 2020 yılında yollara çıkması bekleniyor.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir