1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2020 Drako GTE “Şimdiye Kadar Yapılan En Güçlü GT Araba”

2020 Drako GTE “Şimdiye Kadar Yapılan En Güçlü GT Araba”

Drako GTE normal bir elektrikli süper araba değil, Drako’nun şimdiye kadar yapılmış en güçlü GT arabası olduğunu söylediği dört kapılı bir GT

Abone Ol google-news

Yeni Mercedes EQA ve EQB Fiyatları Açıklandı!

2020 Drako GTE “Şimdiye Kadar Yapılan En Güçlü GT Araba”

Silikon Vadisi merkezli bir süper otomobil üreticisi olan Drako Motors, ilk sınırlı üretim elektrikli süper otomobilini tanıttı. Drako GTE normal bir elektrikli süper araba değil, Drako’nun şimdiye kadar yapılmış en güçlü GT arabası olduğunu söylediği dört kapılı bir GT süper arabası. Araç tasarım olarak Fisker araçlarına benziyor.

İç kısmında sürücüler orta konsolda dört kadran bulacaklar Drako ayrıca GTE’ye süper aracın güç aktarımını kontrol eden bir sistem olan “Quattro Manettino” adını vermiş. Bu, tork vektör seviyesi, güç dağılımı ve rejeneratif frenlemeyi içeriyor. Konsolda bulunan dört anahtar bu sistemin kontrollerini oluşturuyor. Altı farklı yol yüzeyi koşulu arasında seçim yapma imkanı da var: Yarış, Pist, Kuru, Yağmur, Kar ve Buz. Şirket, otomobilin dört yolcunun valizleriyle birlikte rahatça sığabileceğini iddia ediyor.

Yeni Ferrari F8 Spider Teknik Özellikleri Açıklandı

drako gte

Dört koltuklu Drako GTE’de dört adet elektrikli motor toplamda 1.217 beygir güç ve 8.800 Nm tork üretiyor. Drako GTE bu yüksek değerler ile toplmda 330 km/s gibi bir maksimum hıza çıkabiliyor. 4 adet bağımsız elektrik motoru sayesinde Drako GTE, tork yönlendirme konusunda da oldukça başarılı bir araç  olabiliyor. Bu sayede de araç virajlara yüksek hızlarda girip yüksek hızlarda çıkmakta pek zorlanmıyor. Drako, araçtaki tork yönlendirme algoritmalarının Nürburgring pistinde özenle geliştirildiğini ve aracın her tekerleğinin torkunu saniyede 1.000 defa değiştirebilme kapasitesinin olduğunu da belirtiyor.

drako gte 2

Araçta 90 kWs  batarya paketi bulunuyor. Bu batarya 150 kW bağlantı sayesinde hızlı şarj yapılabilecek. Üretim olarak sadece 25 adet üretim planı yapıldığı ve fiyat etiketinin 1.25 milyon dolar olması bekleniyor. Siparişlerinizi verebilir ve 2020’de aracınızı teslim alabilirsiniz.

Lamborghini’nin İlk Elektrikli Aracı Sian Tanıtıldı

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir