1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2020 Toyota Mirai Dikkat Çeken Özellikleri

2020 Toyota Mirai Dikkat Çeken Özellikleri

Japon otomotiv devi Toyota’nın hidrojen yakıt hücreli otomobili Toyota Mirai, ikinci jenerasyonunu tanıttı.

Abone Ol google-news

Yeni Kia K4: Yenilikçi Tasarım ve Gelişmiş Özelliklerle Tanıtıldı

2020 Toyota Mirai Dikkat Çeken Özellikleri

Japon otomotiv devinin sıfır emisyonlu yakıt hücreli aracı Toyota Mirai, kelimenin tam anlamıyla sınıf atlamaya hazırlanıyor. Toyota hidrojen yakıt hücreli Mirai’yi 2015 yılından bu yana üretimini yapmakta. Mirai modeli hem tasarım olarak hem de teknik olarak pek çok değişiklik bekliyor.

2020 Toyota Mirai modeline tasarım olarak baktığımızda  uzun bir ön kaput, çamurluğa kadar uzanan ince far tasarımı, cam tavan, Toyota logosuna kadar uzanan stoplar ve 20 inçlik jantlar görülüyor.

Yeni jenerasyonun Mirai’ye getirdiği en önemli yeniliklerden biri de Toyota’nın global RWD platformu olmuş. Bu sayede araç önden çekiş yerine arkadan itişe geçiş yaparken, boyut olarak da güncel modele göre araç boyutlarında büyüme söz konusu. 2020 Toyota Mirai 4.975 mm uzunluğunda, 1.885 mm genişliğinde, 1.470 mm yüksekliğinde ve dingil mesafesi ise 2.920 mm olarak biliniyor.

2022 Nissan Qashqai e-Power Tanıtıldı

Araç boyutlarındaki büyüme kabin içerisinde daha ferah bir kullanım alanı sunuyor. 2020 Toyota Mirai kokpitte 8 inç dijital gösterge paneli ve 12.3 inç boyutunda bilgi–eğlence ekranı sunulacak.

Toyota Motor Show’da tanıtımı yapılan aracın teknik verileri henüz bilinmiyor. Batarya olmadan çalışan elektrik motoru ise Mirai’yi önemli bir rakip haline getiriyor. Ancak yakıt ikmal tesisi sorunu, aracın küresel rekabete katılmasını engelliyor.

2022 Honda Civic Fiyat Listesi ve Teknik Özellikleri

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir