1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2020 Volvo XC90 Özellikleri

2020 Volvo XC90 Özellikleri

Volvo XC90’ını yükseltti ancak görünümünü değiştirmedi. Volvo Cars bugün, şirketin iddialı elektrifikasyon stratejisinde bir sonraki adımı işaretleyen yeni geliştirilmiş bir yakıt tasarrufu sağlayan motor seçeneği ekleyen, en çok satan XC90 büyük SUV’sının, en iyi amiral gemisi olduğunu açıkladı.

Abone Ol google-news

Yeni Alfa Romeo Milano Tanıtıldı: Milano’nun Teknik Özellikleri

2020 Volvo XC90 Özellikleri

Yenilenen XC90, ilk kez müşterilere, Volvo’nun yeni ‘B’ rozeti altında entegre bir elektrikli güç aktarma sistemi oluşturmak için mevcut içten yanmalı motorlarıyla birleştirilmiş gelişmiş kinetik enerji geri kazanım fren sistemini sunuyor. Bu yeni elektrikli aktarma organları, gerçek dünya sürüşünde % 15’e kadar yakıt tasarrufu ve emisyon azaltımı sağlıyor.

Yeni tel üzerinden fren sistemi, enerji geri kazanım sistemi ile etkileşime girer ve frenleme sırasında kinetik enerjiyi geri kazanarak yakıt tüketimini ve emisyonları azaltır. Yeni XC90 ‘B’-rozetli otomobillerin tanıtımı, Volvo Cars için elektrifikasyon hedeflerine doğru atılmış önemli bir adım. Yeni ‘B’ etiketli otomobiller, Volvo’nun mevcut XC90’daki mevcut T8 Twin Engine plug-in hibrit elektrikli seçeneğini tamamlıyor.

Dış kısımda, yenilenen Volvo XC90, diğer detayların yanı sıra, yeni jantlar, dış renkler ve modern bir yeni ızgara gibi orijinal ödüllü dış tasarıma ince bir yükseltme sunuyor.

İç kısımda, üstün ve ödüllü iç tasarım yerinde kalır, ancak belki de en göze çarpan ilave, bir dizi farklı oturma konfigürasyonuyla sipariş edilebileceği gerçeğidir. Dört kişilik Mükemmellik çeşidinden ve yedi kişilik ailenin SUV’sinden yepyeni altı kişilik koltuk yapılandırmasına kadar, Volvo XC90, insanların tercihlerine ve yaşam tarzlarına en iyi şekilde uyan herhangi bir sayıda koltukla sunuluyor. Yün karışımı içeren yeni iç malzemeler kişiselleştirme için daha fazla seçenek sunar.

Yeni Volvo Araçları 180 km/s Hız Sınırını Geçmeyecek

Volvo’nun kendi içi geliştirilen platformu, güç aktarma sistemi ve güvenlik teknolojisine dayanan 2015 XC90, Volvo Cars’ın dönüşümünün başlangıcı oldu. Yeni Ölçeklenebilir Ürün Mimarisini tanıtırken, Thor’un Hammer farlarıyla karakterize Volvo markasının yeni yüzünü tanıttı.

Volvo’nun 2015 ve 2019 arasındaki diğer 90 ve 60 Serisi modellerinde lanse edilen dünyadaki ilk teknolojiler ve yenilikler, aradan geçen yıllar boyunca XC90’a girme yolunu buldu. Sonuç olarak, Volvo’nun birinci sınıf SUV’u piyasaya sunulmasından bu yana daha da gelişmiş. Dünya genelinde satılan 320.000’den fazla üniteyi saatlerce tutuyor ve sayıyor.

Aktif güvenlik teknolojisi açısından, XC90 şimdi sürücülere hem Şehir Güvenliği hem de Kör Nokta Bilgi Sistemi’ni yönlendirmede yardım sunuyor. Autobrake ile Şehir Güvenliği hala pazarda yayalar, bisikletliler ve büyük hayvanları tanıyan tek sistemdir. İlk olarak XC60’ta piyasaya sürülen Yaklaşan Şerit Azaltma sistemi şimdi XC90’da da mevcutken. Çapraz Trafik Uyarısı teknolojisi artık otomatik fren sistemi de sunuyor. Tüm bunlar, pasif güvenlik teknolojisinin çekirdeğini oluşturan emniyet kafesiyle birlikte, XC90’ı yoldaki en güvenli otomobillerden biri yapar. Volvo Cars’ın mümkün olan en güvenli otomobilleri geliştirme konusundaki sarsılmaz taahhüdünün altını çizer.

Volvo XC90, Apple Carplay entegrasyonunu sunan. İlk Volvo iken, artık Android Auto ile de uyumlu. Sensus bilgi-eğlence sistemi son yıllarda hepsi XC90’a dahil edilmiş birçok güncelleme geçirdi. Mümkün olduğunda, Spotify müzik akışı servisi XC90’a entegre edilmiştir.

Volvo XC90’ın 2020 model yılı Mayıs ayında İsveç’teki Torslanda tesisinde üretime girecek. Şu anda dünyadaki tüm Volvo pazarlarında sipariş vermek için hazır olacak.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir