1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2022 Mazda MX-5 Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

2022 Mazda MX-5 Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

2022 yılında satışa sunulacak iki kişilik otomobilde, artırılmış yol tutuş özellikleri ve yeni karoser renkleri ile döşeme seçenekleri ön plana çıkıyor.

Abone Ol google-news

Yeni Kia K4: Yenilikçi Tasarım ve Gelişmiş Özelliklerle Tanıtıldı

2022 Mazda MX-5 Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

30 yılı aşkın süredir sürüş keyfine odaklanan MX-5, artık markanın “Jinba Ittai” ilkesine destek veren ve KPC (Kinematik Duruş Kontrolü) adı verilen yeni bir teknolojiye ev sahipliği yapacak. Arkadan itişli iki kişilik spor otomobiller kulübünde 30 yıldır var olan model 2022 yılında yeni teknolojiler ve tazelenmiş görsel özellikleri ile satışa sunulacak.

2022 Mazda MX-5

MX-5’te, Kinematik Duruş Kontrolü (KPC) teknolojisine yer verilecek. Bu teknoloji ile virajlarda sol ve sağ arka tekerlekler arasında oluşan hız farkı, saliseler içerisinde yapılan hesaplamalarla tespit edilirken, hızı eşitlemek adına içte kalan tekerleğe hafif bir frenleme yapılarak çok bağlantılı süspansiyon sisteminin tutunma özellikleri artırılıyor. Gövde salınımını azaltan KPC sistemi, aynı zamanda hızlı girilen virajlarda ve bozuk zeminli yollarda konfor seviyesini yükseltiyor.

2022 Mazda MX-5

MX-5’e herhangi bir ekstra ağırlık eklemeyen KPC, hem kumaş tenteli hem de sert tavanlı RF modelinde standart sunulacak. Güncellenen modelde Platin Gri metalik karoser rengi yeni bir renk seçeneği olarak sunulurken, Terracotta iç mekan rengi de seçenekler arasına eklenecek.


Yeni Honda Civic Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyat Listesi


2022 Mazda MX-5

Avustralya’daki düşük satışlar, giriş seviyesindeki 1.5 litre atmosferik motorun sonunu getirmiş. Bu kapsamda tüm yeni MX-5 modellerinin kaputu altında 2.0 litre atmosferik bulunacak. Söz konusu motorun daha önce olduğu gibi 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanla kombine edilmesi bekleniyor. Japonya’da ise roadster versiyon için 1.5 litre motor seçeneği varlığını sürdürüyor.

2022 Mazda MX-5

Japonya’da giriş seviyesi Mazda MX-5’in fiyatı 2,839,000 yen yani 25.300 dolar civarında olacak. Kahverengi deri koltuklarla gelen RF versiyonun fiyatı ise 3,798,300 yen (33.300 dolar) olarak açıklandı. Güncellenen Mazda MX-5’in satışına önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlanacak.


Yeni KIA CEED Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı



2022 Mazda MX-5

 

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir