1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2022 Nissan Qashqai e-Power Tanıtıldı

2022 Nissan Qashqai e-Power Tanıtıldı

Japon otomobil üreticisi Nissan, yeni Qashqai modeline e-Power seçeneğini ekledi. 2022 Nissan Qashqai e-Power, yeni teknolojinin Avrupa’daki ilk temsilcisi olacak. 

Abone Ol google-news

Yeni Mercedes EQA ve EQB Fiyatları Açıklandı!

2022 Nissan Qashqai e-Power Tanıtıldı

Kısa bir süre önce Türkiye’de satışa sunulan yenilenen Nissan Qashqai’nin motor seçeneklerine bir yenisi daha ekleniyor. Nissan, 2022 Qashqai satışa sunulmadan önce e-Power adı verilen yeni seçenek hakkında bazı bilgiler paylaşmıştı. Nissan’ın Avrupa’da e-Power sistemiyle satışa sunduğu ilk modeli Qashqai olacak.

2022 Nissan Qashqai e-Power

2022 Nissan Qashqai’deki içten yanmalı motor tek başına 158 beygir güç üretiyor ancak bu güç doğrudan tekerleklere ulaşmıyor. Bu motor elektrik üreten bir jeneratör olarak görev yapıyor. Üretilen enerji, mevcut sürüş senaryosuna göre bataryalara veya doğrudan elektrik motoruna iletiliyor. Tekerleklere güç veren elektrik motoru ise 192 beygir güç ve 330 Nm tork üretiyor.

2022 Nissan Qashqai e-Power

Paylaşılan veriler arasında 2022 Nissan Qashqai e-Power’ın karma yakıt tüketimi 100 kilometrede 5,3 litre, CO2 emisyonu ise 119 gr/km olarak açıklandı. Nissan, e-Power sisteminin avantajını içten yanmalı motorun optimum devir ve en iyi sıkıştırma oranında çalışması olarak açıklıyor. Bu da şirkete göre geleneksel bir içten yanmalı motora göre CO2 salınımı azaltırken yakıt verimliliğini artırıyor. Düşük motor sesi daha konforlu bir sürüş vadediyor.

2022 Nissan Qashqai e-Power

Qashqai’deki içten yanmalı motor, sıkıştırma oranı 8:1 ve 14:1 arasında değişiyor. Bu da o anki güç talebine göre piston strokunun uzunluğunu değiştiren bir mekanizmanın hareketiyle mümkün oluyor. Düşük güç talebinde sıkıştırma oranı yükseliyor ve sistem verim odaklı çalışıyor. Motorun güç çıkışını artırmak için de sıkıştırma oranı düşürülüyor.

Nissan mühendisleri ‘Linear Tune‘ adını verdikleri özel bir sistem geliştirmiş. Benzinli motorun hızının Qashqai’nin yol hızıyla aynı doğrultuda olması için geliştirilen bu sistem, araç hızlandığında elektrik motorunun enerji talebini karşılamak için benzinli motorun hızını da kademeli olarak artırıyor. Böylece motor devrinin aniden yükselmesi fakat aracın hızında aynı orantıda artış olmaması gibi durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni Hyundai Tucson vs Yeni Nissan Qashqai Karşılaştırması” buradan inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=63X1Oqogfe0&t=4s

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir