1. Anasayfa
  2. Opel
  3. Yeni 2022 Opel Astra Özellikleri Açıklandı

Yeni 2022 Opel Astra Özellikleri Açıklandı

Yeni 2022 Opel Astra’nın örtüsü bugün tamamen kalktı. Yeni Astra, artık Stellantis çatısı olmanın bir getirisi olarak Peugeot 308 gibi modellerin altyapısını da oluşturan EMP2 platformu üzerine inşa edilmiş.

Abone Ol google-news

Fiat Topolino Türkiye’de Satışa Sunuldu: İşte Özellikleri ve Fiyatı

Yeni 2022 Opel Astra Özellikleri

Opel bugün Astra’nın yepyeni altıncı neslini tanıttı. İlk kez, kompakt sınıf model elektrikli tahrikli olarak sunuluyor. Alman otomotiv devi Opel, düzenlediği bir etkinlikte tamamen yenilenen yeni 2022 Astra modelini tanıttı. Ülkemizde de çok satan popüler otomobiller arasında yer alıyor. Yeni 2022 Opel Astra modelinin 2022 yılının ilk aylarında yollara çıkacak.

Yeni 2022 OPEL ASTRA Özellikleri Açıklandı

Üzerindeki örtüyü kaldıran yeni 2022 Opel Astra EMP2 platformu üzerine inşa edilmiş. Dış tasarım olarak yeni Mokka’ya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Markanın amiral gemisinde sunulan matrix LED farlar ile donatılan yeni Astra’da far başına kullanılan diyot sayısının 84 olduğu da ifade ediliyor. Tamponun alt kısmında ise geniş bir merkez hava girişi ve küçük sis lambaları dikkat çekiyor. Tavan, yan ayna kapakları, spoyler ve öndeki sütunların siyah renkte tasarlanarak kontrast oluşturulduğu modelin yepyeni tasarıma sahip jantları da gözlerden kaçmıyor. Arka taraftaki stop grubunun şekli ise kısa süre önce ülkemizde de satışa sunulan yeni Opel Mokka’ya benziyor.

2021 SEAT LEON Yeni Donanım ve Motor Seçenekleri Geldi

Yeni 2022 Opel Astra boyutlarına baktığımızda 4.374 mm uzunluğunda, 1.860 mm genişliğinde, 1.470 mm yüksekliğinde ve 2.675 mm dingil mesafesine sahip. Yerini aldığı modele kıyasla uzunluğu 4 mm, dingil mesafesi 13 mm ve genişliği ise 51 mm arttığı görülüyor. Yeni Astra’nın yüksekliği ise 15 mm azalmış. Bagaj kapasitesi ise 422 litre. Selefine göre bagaj kapasitesi 52 litre artmış.

Yeni 2022 OPEL ASTRA Özellikleri Açıklandı

İç mekanda bizleri 10 inç dijital gösterge paneli ve 10 inç bilgi eğlence sistemi sürücü tarafı havalandırmasıyla birlikte yatay biçimde sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş. Minimuma indirilmiş fiziksel kontroller ile Pure Panel, dijitalleştirme ve sezgisel kullanım arasında en iyi dengeyi sağlıyor.

Yeni 2021 HYUNDAI SANTA FE Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Intelli-Drive yarı otonom sürüş sistemi, dur/kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, head-up display ve 360 derece kamera gibi özelliklerde bulunuyor. Sürücü yardım sistemleri arasında ön camdaki çok işlevli kameraya ek olarak, dört gövde kamerası, beş radar sensörü ve ultrasonik sensörler sunuluyor.

Yeni 2022 OPEL ASTRA Özellikleri Açıklandı

Yeni 2022 Opel Astra’nın kaputunun altında motor seçenekleri arasında benzinli, dizel ve plug-in hybrid motorlar tercih edilebilecek. Giriş seviyesinde 110 beygir ve 130 beygir güç seçeneklerine sahip üç silindirli 1.2 litre turbo benzinli motor. Dizel kısmında ise 130 beygir güç üreten dört silindirli turbo motor tercih edilebiliyor.

Altıncı nesil Astra modelinde Plug-in hybrid motor seçeneği ise 180 beygir ve 225 beygir olmak üzere iki farklı güç seçeneği eklenmiş.

Yeni 2022 OPEL ASTRA Özellikleri Açıklandı

Opel, yeni Astra’yı plug-in hybrid olarak iki performans seviyesinde sunacak. Ayrıca, altı vitesli manuel ve sekiz vitesli otomatik şanzımanlarla birlikte yüksek verimli benzinli ve dizel motorlara sahip versiyonlar da mevcut olacak.

Opel, bu sonbaharda yeni Astra için sipariş almaya başlayacak. İlk müşteriler arabalarını gelecek yılın başlarında teslim alacaklar.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir