1. Anasayfa
  2. BMW
  3. BMW’nin İlk Elektrikli Zırhlı Arabası Tanıtıldı

BMW’nin İlk Elektrikli Zırhlı Arabası Tanıtıldı

BMW, 7 Serisi ve elektrikli i7 modelinin zırhlı versiyonlarını tanıttı.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

BMW'nin İlk Elektrikli Zırhlı Arabası Tanıtıldı

BMW’nin İlk Elektrikli Zırhlı Arabası Tanıtıldı

Yeni BMW 7 Serisi temel alınarak geliştirilen her iki model de BMW Group Dingolfing Fabrikasında ayrıntılı bir el işi üretim sürecinde üretilecek. İhtiyaç duyan müşteriler için teslimatları Aralık 2023’te başlayacak olan i7 ve 7 Serisi G70 modelleri Münih’teki IAA Mobility 2023 uluslararası otomobil fuarında ilk kez tanıtılacak.

BMW'nin İlk Elektrikli Zırhlı Arabası

BMW i7 Protection dünyanın tamamen elektrikli güç aktarma sistemine sahip ilk zırhlı aracı. i7 Protection modeli, BMW i7 M70 xDrive modelinde kullanılan güç aktarma sistemini kullanıyor. Ön ve arka aksta konumlandırılan elektrik motorları toplamda 536 beygir (400 kW) güç ve 745 Nm tork üretiyor. Maksimum hızı elektronik olarak 160 km/s  ile sınırlandırılan modelin 0-100’e 9,0 saniyede ulaşıyor.

BMW, Bazı Modellerinin İsmini Değiştirmeyi Planlıyor!

İlk Elektrikli Zırhlı Arabası Tanıtıldı

Yeni BMW 7 Serisinin kaputunun altında ise en son nesil 4.4 litrelik V8 motor 523 beygir (390 kW) güç ve 750 Nm tork üreten 48V hafif hibrit teknolojine sahip. Maksimum hızı 210 km/s olan model 0-100’e 6,6 saniyede ulaşıyor.

Benzinli motorlu versiyonda, yakıt deposu mermi isabet ettiğinde kendisini otomatik olarak sızdırmaz hale getirebilecek özel bir kaplamayla koruyor. Böylece yakıt kaybı önlenebiliyor.

BMW'nin Elektrikli Zırhlı Arabası

20 inç boyutlu alaşım jantlar ve özel olarak tasarlanmış Michelin PAX run-flat lastikler, tamamen basınçlarını yitirseler bile saatte 80 km/s hızla kullanılabilecek şekilde üretilmiş.

2023 BMW'nin İlk Elektrikli Zırhlı Arabası Tanıtıldı

Elektrikli Zırhlı Arabası

2023 Temmuz Ayında En Çok Satılan Arabalar ve Markalar

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir