1. Anasayfa
  2. Daihatsu
  3. Daihatsu’nun Hatalı Testlerinde Skandal Büyüyor: Toyota, Mazda ve Subaru Üretimi Durdurdu

Daihatsu’nun Hatalı Testlerinde Skandal Büyüyor: Toyota, Mazda ve Subaru Üretimi Durdurdu

Japon otomobil üreticisi Daihatsu, güvenlik kalite testlerindeki hatalara ilişkin ortaya atılan iddiaların ardından, kurulan tarafsız bir heyetin araştırmasını kabul ettiğini açıkladı.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Daihatsu'nun Hatalı Testlerinde Skandal Büyüyor

Daihatsu’nun Hatalı Testlerinde Skandal Büyüyor: Toyota, Mazda ve Subaru Üretimi Durdurdu

Osaka merkezli firma, yapılan inceleme sonucunda Japonya genelinde 11 farklı bölgede ve toplamda 64 modelinde hatalı güvenlik kalite testleri tespit edildiğini onayladı. Bu skandalın ardından, firma modellerindeki hatalı güvenlik testleri nedeniyle yurt içi ve yurt dışı sevkiyatlarını durdurma kararı aldığını duyurdu.

Hatalı Testlerin Ortaya Çıkışı:

Daihatsu, yapılan güvenlik kalite testlerindeki hataları kabul ederek, 11’i Japonya genelinde olmak üzere toplamda 64 model ve 3 motorda hatalı güvenlik kalite testleri tespit edildiğini onayladı.

52 Milyon Aracı Etkileyen Kriz: ABD Tarihinin En Büyük İkinci Geri Çağırması! için tıklayın.

Heyet Raporu:

Daihatsu'nun Hatalı Testleri Nedeniyle Sevkiyatlar Durduruldu!

Tarafsız heyetin raporunda, hatalı testlerin nedeni olarak Daihatsu yöneticilerinin otomobil imalat süresini kısaltmak amacıyla baskı yapması gösterildi. Heyet başkanı Kaiami Makoto, bu durumu “Satış programlarını değiştirmenin kabul edilemez algılanması nedeniyle, çalışanlar üzerinde muazzam baskı vardı.” şeklinde ifade etti.

Etkilenen Modeller ve Pazarlar:

Hatalı güvenlik testleri, sadece Japonya’da değil, aynı zamanda Endonezya’daki Xenia, Malezya’daki Axia ile Toyota, Mazda ve Subaru markaları altında satılan bazı modelleri de kapsadığı belirtildi.

Elektrikli Arabalarda Isı Pompası Nedir? bilgi için tıklayın.

Daihatsu, modellerinde saptanan hatalı güvenlik kalite testleri sonrasında, yurt içi ve yurt dışı sevkiyatlarını durdurma kararı aldığını açıkladı. Ayrıca, firmanın başkanı Okudaira Soiçiro, Tokyo’daki açıklamasında, “Müşterilerimizin güvenine ihanet ettik. Suç yönetimdedir.” ifadeleriyle kamuoyundan özür diledi. Ancak, sorumluluğuna yönelik istifaya yanaşmadı ve benzer olayların tekrarının önlenmesinin zeminini hazırlamayı umduğunu bildirdi.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir