1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Ankara’nın En Büyük Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

Ankara’nın En Büyük Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

Eşarj, sürdürülebilir enerji çözümlerine bir yenilik daha ekleyerek, Armada AVM’de hizmete giren şarj istasyonu ile şehirdeki elektrikli araç kullanıcılarına yüksek kapasiteli ve hızlı şarj imkanı sunuyor.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Ankara’nın En Büyük Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

Enerjisa Enerji’nin iştiraki olan Eşarj, Armada AVM’de aynı anda 20 elektrikli araca hizmet verebilecek nitelikteki yeni şarj istasyonunu faaliyete geçirdi. Türkiye’de ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip olan Eşarj, yıl sonuna kadar 1000 şarj istasyonunu hizmete almayı amaçlıyor.

Lucid, Tesla Model X’e Rakip Yeni Modeli Gravity’yi Duyurdu

Eşarj, yıl sonuna kadar 1000 şarj istasyonunu aktif hale getirme hedefini belirleyerek, elektrikli araç sahiplerine geniş bir şarj altyapısı sağlamayı amaçlıyor. Şirket, şu anda 76 şehirde toplamda 800 adet istasyona sahip, bunlardan 600’ü yüksek hızlı (DC) şarj istasyonlarıdır. Toplam kurulu kapasitesi 50 megavatsaat olan bu istasyonlarda 1400’den fazla soket bulunmaktadır.

Ankara'nın En Büyük Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

Ankara’daki Armada AVM’de kurulan şarj istasyonu, şehrin en büyük elektrikli araç şarj istasyonu olma özelliğini taşıyor. Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, açılış programında yaptığı konuşmada, müşterilere en iyi ve en hızlı şarj deneyimini sunmaya devam edeceklerini belirtti. Altınay ayrıca, Ankara’da 200’den fazla hızlı şarj istasyonu soketinin bulunduğunu ve bunun 100’den fazlasının Eşarj’a ait olduğunu vurgulayarak, şirketin bölgedeki liderliğini koruduğunu ifade etti.

Eşarj istasyonu, 9 DC ve 2 AC şarj cihazı ile toplamda 1 megavatsaat kurulu güce sahip olup, aynı anda 20 araca hizmet verebilecek kapasitededir. Farklı kilovatlarda cihazların bulunduğu istasyon, elektrikli araç sahiplerine özellikle 120 kilovat gücündeki cihazlarla şarj deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Yeni Nesil Superb İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir