1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Ford, Focus’un Üretimini Sonlandırıyor: Fabrikaya Alıcı Arıyor!

Ford, Focus’un Üretimini Sonlandırıyor: Fabrikaya Alıcı Arıyor!

Otomotiv devi Ford, Almanya’nın Saarland bölgesinde bulunan ve yalnızca Focus üretimine odaklanan tesisin satışa çıkarılacağı açıkladı.

Abone Ol google-news

Türkiye’de En Çok Satılan Lüks Otomobiller Açıklandı!

Focus'un Üretimini Sonlandırıyor

Ford, Focus’un Üretimini Sonlandırıyor: Fabrikaya Alıcı Arıyor!

Ford, Avrupa pazarında elektrikli araçlara yönelik stratejik bir odak değişikliği yaparak, popüler modeli Focus’un üretimini 2025 yılında sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Bu değişiklikle birlikte, Almanya’daki Saarlouis fabrikasında üretilen Focus modeli, markanın elektrikli geleceğine daha fazla kaynak aktarabilmek adına sahneden çekilecek. Saarlouis tesisinin şu anda yatırımcı arayışında olduğu belirtildi.

ÖTV’siz Alınabilecek Otomobiller için tıklayın.

Saarland’ın Valisi Anke Rehlinger, yerel kaynaklara yaptığı açıklamada, “Bir çözüm bulacağımıza ve tüm çalışanların iş güvenliğini koruyabileceğimize inanıyorum” dedi. Ayrıca, otomotiv sektöründen ilgi gelmezse tesisin başka sektörler için kullanılabileceğini vurguladı.

Ford, yeni elektrikli modellerini üretmek için İspanya’nın Valencia kentini tercih etti. Bu yeni tesis, Ford’un elektrikli araçlarının üretimine ev sahipliği yapacak. Ford’un, Saarlouis tesisini devretmek için başka markalarla görüştüğü biliniyor. Ancak, Ekim ayında görüşmelerin sona erdiği ve anlaşma sağlanamadığı belirtiliyor.

Transporter ve Caravelle İncelemesi için tıklayın.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir