1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Ford ve Volkswagen Türkiye’de Ortak Üretim Yapabilecek!

Ford ve Volkswagen Türkiye’de Ortak Üretim Yapabilecek!

Ford Motor Company ve Volkswagen AG, ortak araç üretimi için imzalanan anlaşmanın Rekabet Kurulu tarafından onaylandığını duyurdu.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Ford ve Volkswagen Türkiye’de Ortak Üretim Yapabilecek!

Ford ve Volkswagen Türkiye'de Ortak Üretim Yapabilecek!

Bu anlaşma, Kocaeli’deki tesislerde gerçekleştirilecek ve yeni nesil ticari dizel araçlar, şarj edilebilir hibrit elektrikliler ve tam elektrikli araçları kapsayacak. Rekabet Kurulu’nun kararıyla, Ford Motor Company ve Volkswagen AG’nin ortak ticari araç geliştirme, tedarik ve üretim anlaşmalarına muafiyet tanındı. Kurulun açıklamasında, bu tür iş birliklerine olumlu bir yaklaşım sergilendiği belirtildi.

Anlaşmanın ilk aşamasında, Ford Otomotiv Sanayi AŞ’nin tesislerinde üretilecek olan yeni nesil Ford Transit Custom ve Ford Tourneo Custom ailelerindeki araçlar yer alacak. Bu araçlar, bir tonluk orta ticari dizel, şarj edilebilir hibrit elektrikli ve tam elektrikli versiyonlarıyla üretilecek ve ihracat pazarı hedeflenecek.

Ford Motor Company

Ford, projeye 2020-2025 yılları arasında 1 milyar 390 milyon euroluk yatırım yapacak ve 180 bin adetlik bir tonluk ticari araç üretim kapasitesini 405 bine çıkaracak. Firmanın yaklaşık 11 yıllık üretim planını uygulamaya koyması bekleniyor.

Rekabet Kurulu’nun Kararı:

“Rekabet Kurulu, verdiği muafiyet kararıyla büyüme ve istihdama katkı sağlayan işbirliklerine olumlu yaklaştığını ve Türkiye’nin otomotiv sektöründe uluslararası ve bölgesel bir üretim merkezi haline getirilmesi yönündeki çabaları desteklediğini bir kez daha ortaya koymuş oldu. Rekabet Kurulunca alınan karar sonrasında, tarafların ortak teknoloji ve bileşenlerin kullanımı ile elde edeceği ölçek ekonomileri ve maliyet etkinliklerinin yanı sıra Türkiye’de yatırıma, istihdama ve üretim teknolojisine sağlanacak katkılar olması beklenmektedir.”

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir