1. Anasayfa
  2. Haber
  3. BMW, i8’in Yerine Gelecek Modelini İptal Etmiş

BMW, i8’in Yerine Gelecek Modelini İptal Etmiş

BMW I16, Vision M Next konseptinin geliştirilmiş haliydi ancak hiçbir zaman üretime geçmedi.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

BMW, i8’in Yerine Gelecek Modelini İptal Etmiş

bmw M I16

BMW i8, markanın en ikonik modellerinden biri olarak öne çıkıyor. Bavyeralı üreticinin elektromotor ile tanıştığı i3’ün ardından piyasaya sürülen ve ortadan motorlu ilk hibritlerden biri olan i8, uygun fiyatıyla dikkat çekti ve “en çok satılan PHEV spor otomobil” unvanını kazandı.

Ancak, 2020’de üretim hayatının sonuna gelmiş olan i8’in halefi konusunda sessizlik hakimdi. Geçtiğimiz günlerde ise BMW Tasarım Şefi Domagoj Dukec, sosyal medya aracılığıyla I16 adını verdiği yeni bir konsepti paylaştı. Bu paylaşım, i8’in planlanan halefini ilk kez görmemizi sağladı.

bmw M I16

I16 modeli, 2019’da tanıtılan Vision M Next konseptinden ve efsanevi M1’den ilham alınarak tasarlandı. Ancak, üretime geçme sürecinde beklenmedik zorluklarla karşılaşıldı. Vision M Next’in öngördüğü gibi güçlü bir hibrit alt yapıya sahip olması planlanan I16, 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyede tamamlayacak ve azami hızı 300 km/s olacaktı.

Dünyanın En Değerli 20 Şirketi” için tıklayın.

Ancak, 2020’de başlayan pandemi süreci ve artan üretim maliyetleri nedeniyle projenin rafa kaldırılması kararı alındı. BMW, mevcut piyasanın beklenen satış rakamlarına ulaşamayacağına inanarak I16 projesini sonlandırmak zorunda kaldı.

Kaynak: Instagram (Domagoj Dukec)

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir