1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Yeni Yol Haritası: Volkswagen, İdari Giderleri Yüzde 20 Azaltacak!

Yeni Yol Haritası: Volkswagen, İdari Giderleri Yüzde 20 Azaltacak!

Volkswagen, 2026 yılına kadar 10 milyar euro tasarruf sağlama hedefi doğrultusunda, maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak idari personel istihdamında kesintiye gidebileceğini açıkladı.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Volkswagen, İdari Giderleri Yüzde 20 Azaltacak

Yeni Yol Haritası: Volkswagen, İdari Giderleri Yüzde 20 Azaltacak!

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın haberine göre, Volkswagen Group, ana markası Volkswagen dahil olmak üzere toplamda 40 bin idari personelin istihdam edildiği bir dönemde, personel maliyetlerini 2026 yılına kadar yüzde 20 oranında azaltma planları yapıyor. Habere göre, Volkswagen’in yöneticisi Thomas Schaefer ve insan kaynakları direktörü arasındaki kurum içi VW podcastine dayanan bilgilere göre, bu tasarruf önlemleri kapsamında milyarlarca euroluk bir tasarruf hedefleniyor.

Tesla’dan Sıra Dışı Karar: Cybertruck Sahiplerine Satış Yasağı

Haberde, çalışma konseyi ile devam eden görüşmelerin Ekim 2023’te başladığı belirtilerek, Volkswagen Group’un ana markası Volkswagen’in performans programına ilişkin müzakerelerin gelecek yıla kadar uzayabileceği ifade edildi. Volkswagen, karlılığı artırmak amacıyla Haziran 2023’te bir program açıklamıştı.

Volkswagen, İdari Giderleri Yüzde 20 Azaltacak

Volkswagen Group’un Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’da toplamda 115 üretim tesisi bulunurken, 19 Avrupa ülkesinde ve 10 ülkede 676 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ancak, otomotiv sektörü temsilcileri, Alman otomotiv şirketlerinin sera gazı emisyon kısıtlamaları ve Çin ile ABD’den gelen rekabet nedeniyle zorlu bir dönemden geçtiğini vurguluyor.

Alman otomotiv endüstrisinin geçmişte dizel araçlarda emisyon hilesi yapması, sektörde güven kaybına yol açtı ve dizel araç satışlarına ciddi zarar verdi. Ayrıca, Çin ve ABD’nin otomotiv teknolojilerinde liderliği ele geçirmesi, Almanya’da kamuoyunda süregelen bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

450 – 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir