1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Renault, Yeni SUV Modelini Duyurdu: Kardian İsmi Ne Anlama Geliyor?

Renault, Yeni SUV Modelini Duyurdu: Kardian İsmi Ne Anlama Geliyor?

Renault gelecekteki uluslararası B segmenti SUV’unun adını açıkladı.

Abone Ol google-news

Xiaomi Bir Ayda 10000 Adet SU7 Modeli Üretti!

Renault, Yeni SUV Modelini Duyurdu: Kardian İsmi Ne Anlama Geliyor?

Renault’nun uluslararası pazarlara yönelik yeni şehirli SUV’u Kardian olarak adlandırılacak. Yeni B segmenti modeli, markanın Avrupa dışındaki pazarlarda yeni ürün atağının başlangıcını temsil ediyor.

Yepyeni Kardian 25 Ekim’de Rio de Janeiro’da Renault’nun yeni uluslararası stratejisini sunacağı bir etkinlikte tanıtılacak.

Renault Kardian, Renault Duster’dan daha küçük B sınıfı bir kompakt SUV olacak. Araç ilk olarak Latin Amerika pazarında piyasaya sürülecek ve daha sonra diğer bölgelerde de sunulacak. Renault’nun Avrupa dışındaki pazarlara yönelik yeni model ailesinin ilk temsilcisi olacak.

‘Kardian’ İsmi Ne Anlama Geliyor?

Renault, Yeni SUV Modelini Duyurdu

Renault Küresel Pazarlama Departmanı Model Adlandırma Stratejisi Müdürü Sylvia Dos Santos, bu sınırları aşan modelin doğuşundan doğan fikir ve çağrışımların yanı sıra modeli hece ve harflere göre ayrıştırıyor.

Bir müşterinin bir otomobille ilişkisi her zaman isimle, yani ismin onlara ne düşündürdüğü ve hissettirdiğiyle başlar. SUV ve crossover segmentinde araç isimleri genellikle güç ve çevikliği çağrıştırır. Renault’da bazı modellerin isimleri sert bir “K” sesiyle başlıyor: Koleos (2008), Captur (2013), Kaptur (2016), Kadjar (2015), Kwid (2015) ve Kiger (2021). Gelecekteki uluslararası ürün yelpazesinde bir ilk olan yeni Kardian, bu güçlü ve farklı araç isimleri serisinde yerini alıyor.

Ünlü Otomobil Markalarının Logolarının Anlamı

Sylvia Dos Santos, “Yeni Renault Kardian, model isimlerimizin en sonuncusu ve uluslararası sahnede Renaulution’u temsil ediyor. Bunu Fransız usulü telaffuz ediyoruz, çünkü Renault bir Fransız markası; biraz da French Touch’a benziyor.” Ancak yeni Kardian’ın adının kökleri İngilizceden geliyor. İlk dinleyişte isim, korumayı ve gücü simgeleyen “koruyucu” kelimesini çağrıştırıyor. K, R ve D harfleri bu izlenimi güçlendiriyor. Ancak bu isim aynı zamanda başka bir güçlü imajı da çağrıştırıyor. Sylvia Dos Santos, “Renault Kardian’ın ilginç yanı, dinamik çevikliği nasıl uyandırdığıdır. Bu size kardiyoyu, sporu, momentumu ve adrenalini düşündürüyor.

Ancak kelimenin diğer harfleri başka fikirleri de ön plana çıkarıyor. Sylvia Dos Santos, “Kardian’ın iki ‘A’ etrafında yapılandırılması aracın güvenliğine işaret ediyor.” Son olarak, Kardian’ın ilk hecesinde “araba” kelimesini bile duyabilirsiniz.

Sylvia Dos Santos, “Bu araç, teknolojiyi, güvenliği, bol miktarda sürüş keyfini ve çevikliği çağrıştıran bir araç adıyla Renaulution’ı dünya çapında temsil ediyor.

Vergisiz Skoda Fiyatları

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir