1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Toyota’nın Lideri: Tam Elektrikli Araçlara Geçiş Çözüm Değil!

Toyota’nın Lideri: Tam Elektrikli Araçlara Geçiş Çözüm Değil!

Toyota Başkanı’na göre elektrikli araçlar küresel otomobil satışlarının yalnızca yüzde 30’unu oluşturacak.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Toyota'nın Lideri: Tam Elektrikli Araçlara Geçiş Çözüm Değil!

Toyota’nın Lideri: Tam Elektrikli Araçlara Geçiş Çözüm Değil!

Toyota, çevre aktivistleri ve yatırımcılar tarafından, elektrikli araçlara yeterince yatırım yapmamakla eleştiriliyor. Bu eleştirilerin arkasında, şirketin eski CEO’su, kurucusunun torunu ve şuanki yönetim kurulu başkanı Akio Toyoda’nın bulunması dikkat çekiyor. Toyoda, yakın bir zamanda yaptığı açıklamada, tamamen elektrikli araçların küresel otomobil satışlarının yalnızca yüzde 30’unu oluşturacağını belirtti. Ayrıca, hibrit araçların, yakıt hücreli elektrikli araçların ve hidrojen yanmalı motorlu araçların otomotiv pazarının yüzde 70’ini oluşturacağını vurguladı.

Yeni Toyota Yaris GR‘ı incelemek için tıklayın.

Toyota’nın çeşitli ürün yelpazesine sahip olmasının sebebini, güç aktarım mekanizması teknolojisinin düzenleyici değerlerin veya siyasi gücün değil, müşterilerin ve pazarın karar vereceği bir faktör olması olarak açıklayan Toyoda, şirketin rekabetçi olabilmesi için bu çeşitliliğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Ayrıca, dünya genelinde yaklaşık bir milyar insanın elektriğe erişim imkanının olmadığını savunan Toyoda, sadece elektrikli araç seçeneğinin herkes için uygun olmadığını iddia etti, ancak Uluslararası Enerji Ajansı’nın tahminleri bu sayının 775 milyona yakın olduğunu gösteriyor.

toyota lideri

Toyota’nın misyonunun sadece elektrikli veya yakıt hücreli araçlara dönüşmek olmadığını, aksine CO2 emisyonlarını azaltmayı hedeflediğini belirten Toyoda, elektrikli araç teknolojisinin neden en iyi çözüm olduğu konusunda medyanın kendilerine bir açıklama yapmadığını iddia etti, ancak bu iddia tam olarak doğru değil. Araştırmalar, içten yanmalı motorların elektrikli araçlara göre daha fazla kirliliğe neden olduğunu gösteriyor, hatta elektrikli otomobillerin üretiminde daha fazla CO2 yayılıyor olsalar da, kullanım ömrü boyunca benzinli ve dizel motorlu araçlar çok daha fazla çevre kirliliğine yol açıyor.

Bu bağlamda, hidrojen ve diğer sentetik yakıtların üretimi enerji yoğun bir süreçtir ve bazı araştırmalar, bunların binek otomobillerde kullanılmasının elektrik ihtiyacını artırabileceğini ve kirletici enerji üretim teknolojilerine bağımlılığı artırabileceğini öne sürmektedir. Bu nedenle, pek çok kişi bu yakıtların uzun mesafe taşımacılığı ve havacılık gibi elektrikleştirilemeyen endüstriler için uygun olduğunu savunmaktadır.

Toyota, uzun bir süredir tamamen elektrikli araç politikasına karşı çıkıyor. Ancak son dönemde, şirketin CEO değişikliğinden bu yana elektrikli araç üretimine daha fazla odaklandığı gözlemlenmektedir.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir