1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Tofaş’ın 4 Marka İçin Bursa’da Üreteceği Arabalar! 

Tofaş’ın 4 Marka İçin Bursa’da Üreteceği Arabalar! 

Doblo üretiminin Türkiye’den kaydırılması sonucu 2025’ten itibaren Bursa’da dört farklı marka için üretilecek olan K0 kodlu yeni Scudo, Vivaro, Jumpy ve Expert modelleri gün yüzüne çıktı.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

stellantis

Tofaş’ın 4 Marka İçin Bursa’da Üreteceği Arabalar!

Stellantis Grubu, tasarım, teknoloji ve güç aktarma sistemlerini güncellediği yeni hafif ticari araç ailesini aynı anda tanıttı. Bu gelişme, Tofaş’ın Türkiye’deki otomotiv üretimi için büyük öneme sahip olan yeni K0 kodlu modellerini tanıtması açısından da büyük bir anlam taşıyor.

opel

Fiat Scudo, Citroen Jumpy, Peugeot Expert ve Opel Vivaro modellerinin içten yanmalı motorlu ve hibrit versiyonları Türkiye’de üretilecek. Böylece Tofaş, dört farklı marka için üretim yaparak bu başarıyı taçlandırmış olacak. Yüzde 100 elektrikli versiyonlar ise İngiltere’de üretilecek.

Martı Kanat Kapılı Hyper HT Tanıtıldı: 10 Dakikalık Şarjla 450 Km Menzil Sunuyor

peugeot

Jumpy, Scudo, Vivaro ve Expert modellerinin yüzde 100 elektrikli versiyonları da menzil artışı sunuyor. 50 kWsa’lik bir seçenekle birlikte, daha büyük 75 kWsa’lik bir batarya seçeneği de sunuluyor ve bu modeller tek bir şarjla 350 kilometreye kadar sürüş menzili sunuyor, bu da yaklaşık 45 km daha fazla menzil anlamına geliyor. Kompakt modellerde olduğu gibi bu modellerin iç mekan tasarımı ve teknolojilerinde güncellemeler bulunuyor.

fiat

Stellantis’in hafif ticari araç ailesinin kompakt modellerinden e-Doblo, e-Berlingo, Combo Electric ve e-Partner, tek şarjla 330 kilometreye kadar sürüş menzili sunacak. Bu, önceki modellere göre yaklaşık 50 km daha fazla menzil anlamına geliyor. İç mekanda 10 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Teknoloji açısından ise 360 derece görüş sistemi ve seviye 2 otonom sürüş sağlayan yeni sürüş asistan teknolojileri sunuluyor.

citroen

Stellantis’in büyük van modelleri olan e-Relay, e-Ducato, Movano Electric ve e-Boxer, 110 kWsa’lik daha büyük bir batarya seçeneği sayesinde tek bir şarjla 420 kilometreye kadar yol alabiliyor. Ayrıca, bu modellerde 50 kW olan DC hızlı şarj desteği 150 kW’a yükseltilmiş, bu da yüzde 0-80 dolumun bir saatten daha kısa sürede tamamlanabilmesini sağlıyor.

Yeni Citroen E-C3 ve C3 İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir