1. Anasayfa
  2. Huawei
  3. Yeni Lüks SUV Aito M9’un Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyatı

Yeni Lüks SUV Aito M9’un Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyatı

Çinli Huawei ve Seres markalarının ortak çalışması olan Aito’nun lüks SUV modeli M9 tanıtıldı.

Abone Ol google-news

2024 Fiat Egea Fiyatı, Özellikleri ve Donanım Paketleri

Aito M9 batarya

Yeni Lüks SUV Aito M9’un Dikkat Çeken Özellikleri ve Fiyatı

Huawei ve Seres ortaklığında hayata geçirilen lüks ve teknolojiyi bir araya getiren 6 koltuklu SUV modeli Aito M9 tanıtıldı. Bu otomobil, Huawei’nin son teknolojilerini barındırarak birçok özellikle dikkat çekiyor ve sürücülere lüks, konfor ve sinematik bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Aito M9 boyut

Aito M9, Huawei’nin Luxeed S7 sedanını anımsatan adaptif matris LED farlarıyla öne çıkıyor. Farlar, sadece yolcuları ve diğer araçları tanımlamakla kalmayıp, aynı zamanda entegre projektörleri sayesinde düz yüzeyleri 100 inç ekrana dönüştürebiliyor. Otomobilin içinde ise lazer projektör ve 32 inç geri çekilebilir panel gibi teknolojik detaylar dikkat çekiyor.

Yeni Elektrikli Otomobil Xiaomi SU7 için tıklayın.

Aito M9 donanım özellikleri

Aito’nun yeni modeli M9, öne çıkan teknolojik özellikleri, etkileyici iç mekan tasarımı ve güçlü performans seçenekleri ile dikkat çekiyor. Hem elektrikli hem de menzil uzatıcılı hibrit versiyonlarıyla kullanıcılarına geniş bir seçenek yelpazesi sunan Aito M9, özellikle iç mekan konforu ve Huawei’nin HarmonyOS 4 sistemi üzerinde çalışan gelişmiş eğlence özellikleri ile öne çıkıyor.

Aito M9 iç tasarım

Aito M9’un iç mekanında, arka koltuktaki yolculara film, oyun ve TV izleme imkanı sunan bir lazer projektör ve geri çekilebilir 32 inçlik bir panel bulunuyor. Gösterge paneli, Mercedes’in hyperscreen’ine benzer şekilde üç adet ekrandan oluşuyor; 12,3 inç dijital gösterge paneli, 15,6 inç merkezi bilgi-eğlence ekranı, 16 inç ön yolcu ekranı, 75 inç head-up display ve her bir arka yolcu için dört tablet. Tüm ekranlar, Huawei’nin HarmonyOS 4 sistemi üzerinde entegre çalışarak benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Ayrıca, 25 hoparlörlü 2.080 watt ses sistemi ve aktif gürültü azaltma teknolojisi, ses deneyimini üst seviyeye taşıyor.

Aito M9

Aito M9’un iç düzeni, 6 kişilik konfigürasyonuyla dikkat çekiyor. Elektrikle çalışan koltuklar, 14 yönlü ayar, ısıtma ve havalandırma gibi özelliklere sahip. Ayrıca, çift kişilik yatak konfigürasyonuyla yolcuların ihtiyaçlarına göre esneklik sunuyor. Aito M9, 27 adet sensör ve Huawei ADS 2.0 sistemiyle güvenlik ve otonom sürüş konusunda iddialı bir performans sergiliyor.

Aito M9, tam elektrikli ve menzil uzatıcılı hibrit olmak üzere iki güç aktarım seçeneği sunuyor. Elektrikli versiyonda, toplam 523 beygir gücünde iki elektrik motoru ve 97,7 kWh kapasiteli CATL bataryası ile 630 km menzil sunuyor. Hibrit modelinde ise 1.5 litre turboşarjlı motor ve iki elektrik motoru ile toplamda 490 beygir gücü elde ediliyor. İki farklı batarya seçeneği ile hibrit versiyon, menzil uzatma motoruyla birlikte 1362 ile 1402 km arasında menzil sağlıyor.

Aito M9 motor gücü

Aito M9, 5230 mm uzunluk, 1999 mm genişlik, 1800 mm yükseklik ve 3110 mm aks aralığına sahip büyük bir gövdeye sahip. Öne çıkan özelliklerinden biri de etkileyici 0,264 Cd’lik sürtünme katsayısı. Xuanwu şasisi, nükleer denizaltı sınıfı sıcak şekillendirilmiş döküm çelikten oluşuyor ve gövdenin %80’i alüminyum alaşımından imal edilmiş.

Kia Sorento Prestige 1.6L 230 HP DCT Otomatik 4×4 için tıklayın.

2024 Aito M9’un Fiyatı

Bu lüks SUV modeli, Li Auto L9, Nio ES8, HiPhi X, Hongqi E-HS9 gibi rakip modellerle rekabet ederek, lüks ve teknoloji tutkunlarına göz kamaştırıcı bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Aito M9, Çin pazarında 65.726 ile 79.717 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. İlk teslimatlar ise 2024’ün başlarında gerçekleştirilecek.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir