1. Anasayfa
  2. Dacia
  3. 3. Nesil Yeni Dacia Duster Yenilikçi Özellikleriyle Tanıtıldı

3. Nesil Yeni Dacia Duster Yenilikçi Özellikleriyle Tanıtıldı

Yeni Duster modeli, ucuz SUV imajını aşarak, yepyeni tasarımı ve teknolojik özellikleri ile dikkat çekiyor.

Abone Ol google-news

2024 Fiat Egea Fiyatı, Özellikleri ve Donanım Paketleri

yeni dacia duster

Yeni 2024 Dacia Duster Yenilikçi Özellikleriyle Tanıtıldı

Dacia, 2010 yılından bu yana 2,2 milyondan fazla Duster üretimi gerçekleştirdi. 2022’de Avrupa’nın en çok satan SUV’si ödülünü kazanan Duster, bu yıl ülkemizde 20 bin adetten fazla satış yaparak başarısını sürdürdü. Yeni Duster, 2023 modeliyle birlikte hem ülkemizde hem de Avrupa’da büyük öneme sahip bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

Tasarım

duster yeni

Renault Grubu’nun CMF-B mimarisi üzerine inşa edilen yeni Duster, Bigster konseptinden esinlenerek daha çekici bir tasarıma sahip. Arka bölümde genişleyen tasarımıyla daha kaslı ve agresif bir görünüme kavuşan Duster, ön bölümde ise 2025 yılında üretilecek Bigster modelini anımsatan “Y” şeklinde far takımları ile dikkat çekiyor. C sütununa gizlenen hemzemin kapı kolları ve genişleyen arka bölüm, araca daha kaslı ve agresif bir görünüm kazandırıyor.

Kış Lastikleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler! Kış Lastiği Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli

İç Mekan ve Konfor

duster 2024

Kabin içerisindeki değişim rüzgarı da gözlemleniyor. Yeni platformun modelin yaşam alanında daha fazla hacim sunması, daha geniş bir diz mesafesi sağlıyor. Yine de ilginç bir detay, aks mesafesinin küçülmüş olması. Bagaj hacminin arttığı, tabanının daha aşağıya konumlandığı ve daha yükseğe açılan bagaj kapağının kullanıcıya kolaylık sağladığı belirtiliyor. Boyutlarda küçük değişiklikler mevcut: uzunluk 2 mm artarak 4343 mm, yükseklik 37 mm azalarak 1656 mm, aks mesafesi ise 16 mm azalarak 2657 mm. Bagaj kapasitesi 472 litre (27 litre artmış) olarak açıklanıyor.

duster yenilendi

Yeni Duster, tarihinde ilk kez dijital gösterge paneli ile donatılmış. Ancak bu özellik, giriş seviyesi versiyonda standart değil. 10.1 inç büyüklüğündeki ekranın önünde ise daha şık bir görünüme sahip yeni direksiyon yer alıyor. Kabin içindeki yeni çözümlerden biri olan “YouClip” sistemine sahip Duster, farklı donanım seviyelerinde 4 ile 6 arasında değişen “tutacakları” kullanarak çeşitli aksesuarları sabitleme imkanı sunuyor.

Motor Seçenekleri

2024 duster

Duster’ın motor seçeneklerinde de önemli değişiklikler var. Dizel motorlar yerine yarı hibrit TCe 130 versiyonu kullanılmaya başlanmış. 1.2 litrelik üç silindirli motor, 48 voltluk yarı hibrit sistem ile entegre edilerek 130 beygir güç üretebiliyor. Duster artık tam hibrit motor seçeneği ile de alınabiliyor. 1.6 litrelik atmosferik motor ve çift elektromotorlu kurulum, toplamda 94 beygir güç üretirken, 1.2 kWh’lik batarya ve otomatik şanzıman ile kombinlenmiş. Dacia, şehir içinde tamamen elektrikli modda seyahat edebilme yeteneğine vurgu yapıyor.

yeni duster

Duster’ın ECO-G versiyonu ise LPG tankı ile donatılmış, bu sayede en az 1300 km mesafe kat edebilmektedir. LPG tankının konumu, aracın tabanına yerleştirilerek bagaj hacmini kısıtlamamıştır.

4×4 versiyonu, yeni “Terrain Control” sistemiyle birlikte gelerek beş farklı sürüş modunu sunmaktadır: “Auto, Snow, Mud/Sand, Off-Road, Eco”.

Donanım Seviyeleri ve Fiyatlandırma

2025 duster

Yeni Duster, Essential, Expression, Extreme ve Journey donanım seviyeleriyle satışa sunulacak.

Fiyatı henüz açıklanmadı ancak Dacia, Duster’ın “segmentindeki en uygun fiyatlara” sahip olacağı belirtildi. Dacia CEO’su Denis Le Vot, yeni neslin Avrupa’da 20.000 euro seviyesinin altında başlayacağını açıkladı.

Üçüncü nesil Dacia Duster’ın 2024’te Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor.

400 Bin TL’ye Alınabilecek Arabalar

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir