1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. Yenilenen 2024 Porsche Panamera Tanıtıldı: Üçüncü Nesil Panamera Yenilikçi Tasarım ve Güçlü Performans Sunuyor

Yenilenen 2024 Porsche Panamera Tanıtıldı: Üçüncü Nesil Panamera Yenilikçi Tasarım ve Güçlü Performans Sunuyor

Spor otomobil üreticisi Porsche, lüks sedan modeli Panamera’nın tamamen yeni üçüncü neslini duyurdu.

Abone Ol google-news

2024 Fiat Egea Fiyatı, Özellikleri ve Donanım Paketleri

2024 panamera

Yenilenen 2024 Porsche Panamera Tanıtıldı

Yenilenmiş dış ve iç tasarım, genişletilmiş E-Hybrid güç aktarma organları ve son teknoloji havalı süspansiyon sistemi, yeni Panamera’nın sportif karakterini vurguluyor. Panamera’nın üçüncü nesli, tanıdık siluetini korurken, özellikle ön tasarımdaki dikkate değer ‘ördek suratlı’ tasarım değişiklikleriyle göze çarpıyor. Ayrıca, modernize edilmiş işletim konsepti ve bir dizi yenilikçi teknoloji ile teknolojik profilini güçlendirerek, EV segmentindeki Taycan’a daha da yaklaşıyor.

panamera

Panamera’nın tartışmalı tarzı, 2009’da ilk neslinin tanıtımından bu yana evrim geçirdi. Üçüncü nesil model, Porsche tasarımcılarının kendi imzasını taşıyan evrimsel bir yaklaşımla geliştirilmiş, mekanik olarak Cayenne ile ilişkilendirilmiş gibi görünse de, tüm dış panellerin yeniden tasarlanmasıyla dikkat çekiyor. Yeni Panamera’da en belirgin değişiklikler ön kısımda görülüyor. Daha büyük merkezi hava girişleri ve LED Matrix farlar, çıkıntılı çamurlukları tamamlayan yeni bir şekil sunuyor. Ön tarafta bulunan plakanın üzerindeki ek hava girişi, tahrik sistemlerinin artan hava ihtiyacını etkili bir şekilde karşılamakta.

yeni porsche

Yan profildeki yeni tasarlanmış pencere çizgisi, dört kapılı spor otomobilin sedan karakterini daha da güçlendirmektedir. Arka camın dış kenarları, gövdenin hatlarıyla mükemmel bir uyum içinde olup otomobilin arka kısmında estetik bir bütünlük sağlamaktadır.

Yenilenen Volkswagen Touareg’in Dikkat Çeken Özellikleri

Boyutlar, yeni Panamera’nın önceki nesle göre büyük ölçüde değişmeden kaldığını gösteriyor. Uzunluk 5052 mm, genişlik 1937 mm ve yükseklik 1423 mm. Bu ölçüler, uzunluktaki küçük bir artış dışında neredeyse aynı kalıyor.

yeni panamera

Turbo’ya özel “Turbonite” rengi, yan cam şeritlerinde, bagaj kapağındaki Turbo logosunda, kaputta, tekerleklerde ve direksiyon simidindeki Porsche armasının üzerinde kontrast olarak kullanılıyor. İç mekanda Turbonite, sportif bir atmosfer oluşturmak için karbon unsurlarla birleştirilerek, örneğin gösterge grubundaki merkezi devir sayacında ve orta konsoldaki kontrollerin renginde bulunabiliyor. Bu özel renk seçeneği, aracın özel ve güçlü karakterini vurgulamak adına tasarlandı.

panamera kokpit

Porsche’nin sürüş deneyimini zirveye taşıyan kokpit konsepti, dijital ve analog kontrol elemanları arasında ideal bir denge sağlayarak sürücünün ekseni boyunca giriş ve çıkış elemanlarını optimum konumlandırıyor. Vites seçme kolu doğrudan direksiyon simidinin sağına yerleştirilmiş durumda. Normal, Sport ve Sport Plus sürüş programlarına ve yardım kontrol kumandalarına sürücü direkt erişim sağlayabiliyor. Bu özellik, sürücülerin gözlerini yoldan ayırmadan sürüş programlarını ve destek sistemlerini ayarlayabilmesine olanak tanıyor.

2024 panamera kokpit

İsteğe bağlı olarak eklenen yolcu ekranı, yolcuyu sürüş deneyimine daha yakından entegre ediyor. 10,9 inçlik ekran, araç performans verilerini göstermenin yanı sıra bilgi-eğlence sisteminin kullanımına imkan tanıyor ve araç hareket halindeyken video akışını destekliyor. Yolcu ekranı, direksiyonun arkasındaki kişinin dikkatini dağıtmamak için sürücü koltuğundan görünmez bir konumda bulunuyor.

2024 panamera iç

Turbo adını taşıyan modeller, Porsche’nin performans amiral gemileri olarak öne çıkıyor. Panamera Turbo E-Hybrid modeliyle bu konumu daha da güçlendiren Porsche, bu modelleri boyalı difüzör panelleri, özgün ön rüzgarlık, koyu bronz krom kaplı egzoz boruları ve opsiyonel merkezi kilitli tekerlekler gibi özelliklerle karakterize ediyor.

Porsche, yüksek taleplere cevap olarak yeni Panamera modeli için dört farklı E-Hybrid güç aktarma organı sunuyor. Bu E-Hybrid modelleri, daha yüksek performans, artırılmış menzil ve enerji verimliliği sunmaktadır. Şu anda pazara sunulan Panamera Turbo E-Hybrid, revize edilmiş dört litrelik V8 turbo motora sahip. Yenilenen elektrik motoru ile birlikte, bu sistem toplamda 500 kW (670 beygir) güç ve 930 Nm torka sahip.

Porsche, elektrik motorunu sekiz vitesli PDK çift kavramalı şanzımanın gövdesine entegre ederek beş kilogram tasarruf sağlıyor. Ayrıca, şanzımanın yağ devresine entegrasyonu, elektrikli tahrik ünitesinin ısı dengesini optimize ediyor ve daha yüksek sürekli çıkışa olanak tanıyor.

yeni panamera 2024

Panamera Turbo E-Hybrid, 100 km/s hıza sadece 3,2 saniyede ulaşabilirken, 315 km/s azami hıza sahip. Pil kapasitesi 25,9 kWh’a çıkarılarak birleşik WLTP döngüsünde 91 kilometrelik bir elektrik menzili sağlıyor. Yeni 11 kW’lık AC şarj cihazı, uygun şarj noktalarında şarj süresini 2 saat 39 dakikaya kadar kısaltıyor.

Panamera ve Panamera 4 modelleri, geliştirilmiş 2,9 litrelik V6 turbo motora sahip. Motorun performansı, yakıt enjeksiyon akış hızı ve ateşleme zamanlamasındaki değişikliklerle optimize edilerek 260 kW (350 beygir) ve 500 Nm tork sunuyor. Bu, Panamera’nın hızını 100 km/saat’e 5,1 saniyeye indiriyor ve azami hızını 272 km/saat’e çıkarıyor. Dört tekerlekten çekişli Panamera 4 (AWD) 4,8 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor ve 270 km/s azami hıza çıkabiliyor.

panamera 2024

Porsche, yeni Panamera modelini Avrupa pazarında 107.800 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Panamera Turbo E-Hybrid versiyonu ise 192.500 Euro’dan başlayarak tüketicilere sunulacak. Yeni Panamera’nın Avrupa’daki teslimatları ise Mart 2024 tarihinde başlayacak.

Üretim, Porsche’un Leipzig’deki fabrikasında gerçekleştiriliyor. Saksonya’daki üretim tesisinde, 2009-2016 yılları arasında dört kapılı spor sedanın ilk nesli monte edilmiş, 2016’da ise ikinci neslin piyasaya sürülmesiyle birlikte üretim tamamen Leipzig’e taşınmıştır. Son birkaç ay içinde, Panamera’nın üçüncü neslinin üretimine uyum sağlamak amacıyla tesis içinde gerekli modifikasyonlar gerçekleştirilmiştir.

Yeni Panamera, Leipzig’deki tesisin uzun bir otomotiv üretim geleneğine dayanarak, yüksek kalite ve performans standartlarına sadık kalarak üretilmiştir. Porsche markasının bu güncellenmiş modeli, otomobil tutkunları için beklenen birinci sınıf sürüş deneyimini vaat ediyor.

Yeni Nesil Mercedes E-Serisi İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir