1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. Premium Elektrikli SUV Dünyasında Yeni Bir Dönem: Audi Q6 e-tron’un Detayları

Premium Elektrikli SUV Dünyasında Yeni Bir Dönem: Audi Q6 e-tron’un Detayları

Audi Q6 e-tron, Porsche ile birlikte geliştirilen Premium Platform Electric (PPE) adlı yeni bir platform üzerine inşa edilen ilk araç olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, Q6 e-tron’un donanımında ilk defa kullanılan E3 adını verdiği yeni bir elektrik altyapısı bulunuyor.

Abone Ol google-news

Yeni Mercedes EQA ve EQB Fiyatları Açıklandı!

2025 Audi Q6 E-Tron Tanıtıldı

Audi Q6 e-tron quattro motor gücü

Bu model, sadece etkileyici sürüş ve şarj performansı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda artan verimlilik ve uzun menzil gibi özellikleriyle de dikkat çekiyor. 2025 Audi Q6 e-tron, tipik Audi SUV tarzını daha da gelişmiş bir e-tron tasarım diliyle buluşturuyor.

Audi Q6 e-tron quattro özellikleri

Audi tasarımcıları, aracı sportif göstermek için nispeten ince tasarımlı LED farlar kullanarak dikkat çekici bir görünüm elde etmişlerdir. Kapalı ızgara tasarımı, Q6 e-tron’un elektrikli olduğunu ilk bakışta belli ediyor. Aracın arka tasarımında ise standart hale gelmeye başlayan ışık barı göze çarpıyor; bu özellik aracın aydınlatma tasarımını oldukça sportif kılıyor. Ön kısımdaki keskin hatlar, arka kısımda da devam ederek Audi Q6 e-tron’un etkileyici tasarımını tamamlıyor.

Audi Q6 e-tron quattro kabin

Audi Q6 e-tron’un iç mekanı, kullanıcıların ihtiyaçlarına odaklanarak özel bir tasarım sunuyor. Üç boyutlu ve yüksek kontrastlı tasarımıyla dikkat çekiyor. İç mekandaki yeni tasarım felsefesi ve bu modelde ilk kez sunulan öncü teknolojiler, marka için elektrikli mobilitede yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor.

Audi Q6 e-tron quattro multimedya

Ön kısımda 3 ekranın bulunduğu Q6 e-tron, sırasıyla 11.9 inç ve 14.5 inç boyutlarında olan tam dijital gösterge ve bilgi-eğlence ekranlarına ev sahipliği yapıyor. Önde oturan yolcu için ise 10.9 inçlik bir ekran bulunuyor ve bu ekran bağımsız olarak kullanılabiliyor. Ayrıca, araç sürücüsünün dikkatini dağıtmamak için üçüncü ekranında yansımayı önleyen bir teknoloji kullanılmıştır. Eğer bu ekranlar yeterli gelmezse, aracın ön camı da bilgi gösterimi için kullanılabilmektedir.

Audi Q6 e-tron quattro

Audi’nin yeni elektrikli SUV modeli, yapay zeka destekli bir sesli asistana da sahip. “Hey Audi” komutu ile aktif hale getirilen bu asistan, sürücünün kullanım alışkanlıklarını öğrenerek yolculuk deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Örneğin, sürücüye evine gitmek isteyip istemediği sorulabilir ve buna göre rota oluşturulabiliyor.

Audi Q6 e-tron quattro bagaj hacmi

İç kısımda bol miktarda saklama alanı ve bölme bulunuyor. Bagaj bölümü 526 litre depolama alanı sunuyor; arka koltuk sırası katlandığında bu alan 1529 litreye kadar çıkıyor. Arka koltuklar 40:20:40 olarak katlanabiliyor.

Audi Q6 e-tron quattro ön bagaj

Ön kaputun altındaki arka bölümde (ön bagaj), 64 litrelik ilave bir depolama alanı daha bulunur; bu alan, örneğin daha küçük seyahat çantaları için ideal bir yer sağlıyor.

Audi Q6 e-tron quattro uzunluğu

Audi Q6 e-tron, premium orta boy segmentte yer almakta olup 4771 mm uzunluğa, 1993 mm genişliğe ve 1648 mm yüksekliğe sahip. Aracın 2899 mm’lik dingil mesafesi, ikinci koltuk sırasında geniş bir bacak mesafesi sunarak konforlu bir sürüş deneyimi sağlıyor. Bu boyutlar, beş yolcu ve bagaj için yeterli alan sunuyor ve Audi Q6 e-tron’un yüksek kullanım değeri ile müşterilerin SUV’dan beklediği tüm gereksinimleri karşılıyor.

Audi Q6 e-tron quattro tasarımı

Yolculuğunuz boyunca güç ve verimlilik arasında mükemmel bir denge sunuyor. 2025 Audi Q6 e-tron’un altında 800V alt yapı bulunmaktadır. 100 kWh brüt kapasiteli lityum iyon aküsüyle donatılmış Q6 e-tron quattro, 625 km’ye kadar menzil sağlıyor.

Audi Q6 e-tron quattro menzili

Hızlı şarj cihazı kullanıldığında araç, sadece 21 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olabilmektedir. Ayrıca, şirket gelecekte uzun menzil batarya paketiyle donatılmış Sportback versiyonunu da satışa sunmayı planlamaktadır.

Audi Q6 e-tron quattro konsol

Q6 e-tron, 382 beygir (285 kW) güç sunuyor. 100 km/s hıza ulaşma süresi yaklaşık 5,9 saniye olup, azami hız 210 km/sa’ya kadar çıkabiliyor.

Audi Q6 e-tron quattro 2026

SQ6 e-tron, 483 beygir (360 kW) güçle sizi hızla ileriye taşıyor. Ayrıca, kalkış kontrolüyle (Launch Control) bu güç değeri 510 beygire (380 kW) çıkıyor. Bu ekstra güç, 100 km/s hıza ulaşmayı sadece 4,3 saniyede gerçekleştirirken, azami hızı da 230 km/sa’ya çıkarıyor.

Audi Q6 e-tron quattro şarj süresi

Audi Q6 e-tron quattro ve SQ6 e-tron, Mart 2024’ten itibaren 74 bin 700 Euro ve 93 bin 800 Euro fiyatlarla siparişe sunulacak ve 2024 yılının üçüncü çeyreğinde müşterilere teslim edilecek.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir