1. Anasayfa
  2. BMW
  3. 1986 Model BMW M3 Pickup Neden Üretildi?

1986 Model BMW M3 Pickup Neden Üretildi?

Münih yakınlarındaki Garching kasabasında bulunan ve şu anda BMW M bölümü bünyesinde fabrika içerisinde kullanılmak üzere tasarlanan BMW M3 Pickup modeli.

Abone Ol google-news

BMW’nin 5 Yıllık Planı: 40 Yeni Model Geliyor!

1986 Model BMW M3 Pickup Neden Üretildi?

BMW M3’ün ilk nesli piyasaya sürüldüğünde, olağanüstü dinamik özellikleriyle büyülenenler sadece müşteriler değildi. Münih yakınlarındaki Garching’de bulunan BMW M Bölümü’nün iş ekipmanlarını ve parçalarını tesis çevresinde taşımak için mükemmel bir araç olarak gören, geliştirilmesinden sorumlu BMW Motorsport departmanı içinde oldukça heyecan yarattı.

BMW M3 Pickup

Tek sorun, mal taşımacılığının ilk BMW M3’ün birçok yeteneği listesinde çok yüksek bir yer tutmamasıydı. Sorunu çözmek uzun sürmedi. Bir BMW 3 Serisi Cabrio’nun gövdesi bir BMW M3 Pickup’a dönüştürüldü.

BMW M3 Pickup

BMW M Bölümü’nde araç prototip oluşturma ve atölyeler başkanı ve şirkette 40 yılı aşkın bir süredir çalışan Jakob Polschak, “Açık kaporta iki nedenden dolayı temel olarak seçildi” diye hatırlıyor. “Birincisi, böyle bir model elimizde ve mükemmel durumdaydı. İkincisi, Cabrio’nun yerleşik desteği, onu bir pikap dönüşümü için ideal seçim haline getirdi.”

BMW M3 Pickup

İlk BMW M3 Pickup, sportif modeldeki geniş çamurluklara sahip değildi çünkü gövdesini standart versiyon ile paylaşıyordu.

BMW Logosu Ne Anlama Geliyor?

BMW M3 Pickup

İlk başta, vergi düzenlemeleri nedeniyle 2.0 litrelik 192 beygir güç çıkışına sahip olan “İtalyan M3” olarak adlandırılan motorla güçlendirildi. Polschak, “Daha sonra 200 beygir gücündeki orijinal 2.3 litrelik dört silindirli motora geçtik” diyor.

BMW M3 Pickup

BMW M3 Pickup, 26 yılı aşkın bir süre fabrika binası çevresinde güvenilir bir şekilde görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir