1. Anasayfa
  2. Geçmişten Günümüze
  3. 1999 BMW Z22

1999 BMW Z22

BMW Z22 konsept modeli 1999 yılında tanıtıldığı dönemin fütüristik teknolojilerin bulunduğu bir araçtı. 70 teknolojik yeniliğe ve 61 kayıtlı buluşun öncülüğünü yaptı.

Abone Ol google-news

Geçmişten Günümüze Toyota Corolla Modelleri

1999 BMW Z22

BMW Technik GmbH tarafından geliştirilen Z22 konsept modeli, 21 yıl önce tanıtıldığı dönemdeki en ileri teknolojilere sahipti. Hidrolik direksiyon, elektromekanik fren sistemi, aynalar yerine kameralar ve temel ihtiyaçlara indirgenmiş bir kokpit tasarımı. Head-up display, parmak izi okuma, direksiyon açısıyla yönetilen adaptif ön farların yanı sıra elektrik destekli yönlendirme ve fren gibi teknolojik donanımlar bulunmaktaydı.

Çok fonksiyonlu dikdörtgen direksiyon simidi, önemli bilgileri ön cama yansıtan head-up display sistemi gibi özellikler. Z22’nin iç kısmında sürücü kendini adeta uçak kokpitindeymiş gibi hissedeceği bir görünüme sahipti. Oldukça az fiziksel düğmenin bulunduğu Z22’de parmak izi tarayıcısı ise kontak anahtarı görevi de görüyordu.

BMW Z22 mekatronik fikir platformu 1999’da toplam 70 teknik yenilik ve 61 öncü buluşla sunuldu. BMW Grubu’ndaki düşünce kuruluşu tarafından bir araya getirilen en gelişmiş projelerden birini temsil ediyordu.

BMW Z22 motor kısmında ise 2 litrelik dört silindirli 136 beygir güç üreten benzinli motor yer alıyor. Ürettiği gücü sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT) ile arka tekerleklere aktarıyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 100 km’de 6 litre olarak biliniyor.

Diğer Paylaşımlar

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir