1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2019 Audi TT RS Coupe ve Roadster Özellikleri

2019 Audi TT RS Coupe ve Roadster Özellikleri

Kompakt spor araçlar 400 beygir güçlük beş silindirli motorla geliyor.

Abone Ol google-news

Yeni Mercedes EQA ve EQB Fiyatları Açıklandı!

2019 Audi TT RS Coupe ve Roadster Özellikleri

Beş silindirli olarak 400 beygir gücünde bir motorla gelecek. Çok az değişiklik bulunan iki model de yeni ön bölümünde ise büyük hava girişleri dikkat çekiyor. Petek ızgaranın arkasına, motor soğutmasını iyileştirmek amaçlı ekstra radyatörler yerleştirildi. Motorsporlarından esinlenildiği belirtilen geniş ön spoyleri, gövdeyle aynı renkte ve parlak alüminyum veya siyah renklerle tercih etmek mümkün.

Audi TT RS’i biraz daha agresif hale getiren arka bölümde, sabit kanadın uçlarında  yeni eklentiler fark ediliyor. Ayrıca arka farlar arasında uzanan belirgin çizgi de dikkatimizi çeken yerler arasında. Tüm Audi TT RS modelleri standart olarak LED farlarla sunuluyor. Ancak isteğe bağlı olarak matrix LED ön farlar ve OLED arka farlar tercih edilebiliyor. Otomobil, Audi TT RS’e özel olarak geliştirilen “Kyalami” adlı yeni yeşil gövde rengi dışında, sekiz farklı renk seçeneğiyle sunuluyor.

İçeride çok fazla değişiklik göze çarpmıyor. Güncellenen bilgi eğlence sistemi standart olarak 12.3 inçlik bir ekranla geliyor. RS tasarım paketleri ile kabine mavi veya kırmızı dokunuşlar ekletilebiliyor.

Audi TT RS Coupe ve Roadster’ın kaputunun altında ise 400 beygir güç ve 480 Nm tork üreten turboşarjlı beş silindirli benzinli bir motor yer alıyor. Arkaya dokuzuncu kez Uluslararası Yılın Motoru unvanını almayı başaran 2.5 TFSI, coupe modelinin 100 km/s hıza 3.7 saniyede ulaşmasını ve elektronik olarak sınırlandıran maksimum hızı 250 km/s’ye çıkmasını sağlıyor. Otomobil, opsiyonla birlikte maksimum 280 km/s hıza kadar çıkabiliyor.

Audi A8 L Security Tanıtıldı

Üretilen güç, yedi ileri S tronik şanzıman aracılığı ile Quattro dört tekerlekten çekiş sistemine aktarılıyor. 19 veya 20 inçlik jantlarla tercih edilebilen tekerleklerde, siyah renkli kaliperler standart olarak sunulurken opsiyonel olarak kırmızı renk tercih edilebiliyor. Ayrıca ekstra ücret karşılığında araca, adaptif amortisörlere sahip RS süspansiyonlar ekletilebiliyor.

Audi’nin yeni RS modelleri için siparişleri 7 Şubat’tan itibaren alacağı belirtiliyor. Firmanın Almanya’daki fiyatlar da açıklandı. Buna göre, Audi TT RS Coupe 67,700 Euro (yaklaşık 402 bin TL) ve Roadster modeli 70,000 Euro’dan (yaklaşık 416 bin TL) satışa sunulacak.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir