1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2019 Ford Focus ST Özellikleri

2019 Ford Focus ST Özellikleri

2019 Ford Focus ST resmi olarak tanıtıldı. Geçtiğimiz yıl dördüncü jenerasyonunu tanıtan Ford. Geçtiğimiz aylarda çekilen casus fotoğraflarında görmüş, olduğumuz 2019 Ford Focus ST’nin tanıtımı yapıldı. Benzinli ve dizel olarak iki farklı motor seçeneğiyle geliyor.

Abone Ol google-news

Yeni Mercedes EQA ve EQB Fiyatları Açıklandı!

2019 Ford Focus ST Özellikleri

2019 model Ford Focus ST 2.3 litrelik benzinli EcoBoost dört silindirli motor bulunuyor. 280 beygir güç ve 420 Nm tork üreten motor sayesinde eskiye nazaran %12 oranında güç ve %17 oranında tork artışı sağlanmış. Markanın yaptığı açıklamaya göre 2019 Ford Focus ST bu değerlerle birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyenin altında tamamlıyor.

Yeni Focus ST’ye entegre edilen EcoBoost motor, aslında firmanın süper otomobil modeli GT ve F-150 Raptor için geliştirilen, üretilen gücü en hızlı şekilde aktararak gecikmeyi önlemeyi hedefleyen bir teknoloji barındırıyor. Benzinli ünitenin yanı sıra 2019 Ford Focus ST’de bulunan dizel motor ise şimdiye kadar Ford Focus’ta kullanılan en güçlü motor olduğu söylenmekte. 2.0 litre EcoBlue turbo dizel motordan da güç alıyor. 187 beygir güç ve 400 Nm tork üreten bu motor.

Mercedes GLE Brabus 900 Rocket Edition Özellikleri Açıklandı

Her iki motor da standart olarak rev-matching özelliğine sahip 6 ileri manuel şanzımanla eşlenirken, 7 ileri otomatik şanzıman da opsiyon listesinde yer alıyor. Manuel şanzımanın rev-matching fonksiyonu istendiği takdirde devre dışı bırakılabiliyor. Otomatik şanzımanda da vites kulakçıkları ve Adaptif Vites Yönetimi özelliği bulunuyor.

2019 Ford Focus ST’de standart olarak elektronik sınırlı kaydırmalı diferansiyel kullanılıyor.  Bu da aracın çekiş gücü ve dengesini geliştirmenin yanı sıra farklı sürüş modlarından yararlanmasını sağlıyor. 2.3 litrelik benzinli ünitede ayrıca “anında güç aktarımı”nı mümkün kılan anti lag teknolojisine de yer veriliyor. Sport ve Track sürüş modlarında aktif olan bu sistem, turbo beslemeli motorlarda meydana gelen “turbo lag”ı azaltıp daha hızlı bir şekilde gaz tepkisi elde etmek için kullanılıyor.

Ford Focus ST elektrik destekli direksiyon sisteminin de standart Focus’tan %15 daha hızlı olması sağlanmış.  Yükseklik 10 mm azaltılırken, süspansiyonlar standart modele göre önde %20 oranında arkada ise %13 oranında daha sert hale getirilmiş. Frenlemeyi iyileştirmek amacıyla ön tekerleklerde çift pistonlu fren kaliperleri ile birlikte daha büyük fren disklerine ve Electric Brake Booster teknolojisine yer verilmiş.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir