1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2021 Volkswagen Golf 8 Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

2021 Volkswagen Golf 8 Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Golf’ün ilk neslinin üretimi 1974 yılının Mart ayında Wolfsburg’da başladı ve aynı yılın Mayıs ayında satışa sunuldu. Arkadan itişli ve arkada yer alan motoruyla pazarın hakimi konumunda olan Beetle’ın selefi Golf, önden çekişli ve ön kısımda konumlandırılmış su soğutmalı motor akımının en önemli temsilcisi ve kompakt hatchback segmentinin yaratıcısı oldu.

Abone Ol google-news

Yeni Kia K4: Yenilikçi Tasarım ve Gelişmiş Özelliklerle Tanıtıldı

2021 Volkswagen Golf 8 Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

2021 Volkswagen Golf bugün Wolfsburg’da düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtımı yapıldı. Özellikle kabin kısmında büyük değişimler mevcut. 2021 Volkswagen Golf 8 yıl sonuna doğru yeni tasarım ve teknolojileriyle satışa sunulacak.

2021 Volkswagen Golf 8 modelinin en dikkat çekici parçaları arasında far tasarımı bulunmakta. Çoğu versiyonda bu farlar krom şeritle birbirine bağlanırken, GTE isimli plug-in hybrid versiyonda ise boydan boya LED şerit uzanıyor. 2021 Volkswagen Golf 8 tasarım olarak ön tarafta tamponda bulunan hava girişlerinin tasarımı versiyona göre değişiyor. Baz paketlerde bu alanda gövde renginde paneller bulunurken, GTE versiyonunda petek deseni karşımıza çıkıyor. Yan tarafında yeni tasarım jantlar görülüyor. Arka tarafta ise yeni LED stoplar, geniş bir spoyler ve tercih edilen versiyona göre değişen difüzör yenilikler arasında.

2021 Volkswagen Golf’ün kabini asıl büyük değişimin yaşandığı alan. Sürücünün hemen önünde makyajlı Passat’tan aşina olduğumuz üç kollu yeni direksiyon ve kokpitin en solundan ortasına kadar Innovision kokpit siyah bir panel bulunuyor. Bu panelin sol tarafında far düğmeleri, ortasında 10.25 inç boyutunda dijital gösterge paneli, konsolun merkezine gelen bölümünde ise 8.25 inç yeni bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Ortadaki ince hava menfezlerinin altında iki adet USB girişi ve kablosuz şarj ünitesi yer alıyor. Ayrıca otomatik versiyonlarda vites topuzunun yerini daha şık ve küçük bir parçanın aldığını görüyoruz.

2021 Volkswagen Golf 8 modeli, MQB Evo adı verilen platformun güncellenmiş bir versiyonunu kullanıyor. Boyut olarak 4284 mm uzunluğunda, 1456 mm yüksekliğinde ve 2636 mm aks mesafesine sahip. Selefine göre aks mesafesinin uzadığı görülüyor. Ağırlık olarak da yeni Golf daha hafif.

2021 Volkswagen Golf’ün kaputunun altında 11 farklı güç seçeneği yer alıyor. Seçeneklerden 3 tanesinin eTSI isimli 48V hafif hibrit, 2 tanesinin de GTE adı verilen plug-in hybrid olduğu biliniyor. 48V hafif hibrit seçeneğinde 110, 130 ve 150 beygirlik versiyonlar mevcut. 1.4 TSI motorlu GTE seçeneğinde ise 204 beygir ve 245 beygir seçenekleri tercih edilebiliyor. 13 kWh bataryadan beslenen plug-in hybrid Golf’lerin 60 km saf elektrikli sürüş menzili bulunuyor.

Geriye kalan seçenekler arasında 1.0 TSI, 1.5 TSI ACT benzinli ve 2.0 TDI dizel motor seçenekleri yer alıyor. Düşük hacimli benzinli motorun 90 ve 110 beygirlik güç çıkışları bulunurken, 1.5 litrelik seçenekte 130 ve 150 beygirlik versiyonlar mevcut. Çift AdBlue enjeksiyonu sayesinde emisyon değeri yüzde 80 düşürülen ve yakıt tüketimi yüzde 17 azaltılan dizel motor ise 115 ve 150 beygir seçenekleri yer alıyor.

Araçta head-up display ile sürücünün gözlerini yoldan ayırmamasını sağlayan 2021 Volkswagen Golf’ün teknolojileri arasında Car2X özelliği bulunuyor. Trafik altyapısıyla ve 800 metreye kadar uzaklıktaki diğer araçlarla iletişim halinde olan bu sistem, sürücüyü gösterge ekranı vasıtasıyla uyarıyor. Bunun yanı sıra 210 km/s hıza kadar çalışan, sürücüden direksiyon, gaz ve fren fonksiyonlarını devralan Travel Assist sistemi de dikkat çekiyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir