1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2022 Honda Civic e:HEV: Yeni Neslin Hibrit Versiyonu Tanıtıldı

2022 Honda Civic e:HEV: Yeni Neslin Hibrit Versiyonu Tanıtıldı

2022 Honda Civic Hatchback’in Avrupa pazarında satılacak versiyonu tanıtıldı. Söz konusu model sadece e:HEV adı verilen hibrit versiyonla satılacak.

Abone Ol google-news

Yeni Mercedes EQA ve EQB Fiyatları Açıklandı!

2022 Honda Civic e:HEV: Yeni Neslin Hibrit Versiyonu Tanıtıldı

2022 Honda Civic e:HEV’deki hibrit sistem Atkinson çevrimli 2.0 litre dört silindirli ünite ve iki elektrik motorundan oluşuyor. Elektrikli motorlarının ikisi de ön tarafta bulunuyor. 72 pil hücresinden oluşan lityum iyon batarya da arka koltukların altına konumlandırılmış. Benzinli ünitenin yüzde 41 termal verimlilik sağlayan yeni bir güç kontrol ünitesiyle kontrol edildiği belirtiliyor.

2022 Honda Civic e:HEV

2022 Civic e:HEV’in güç aktarma sistemi, elektrik, hibrit ve benzinli modlar arasındaki geçişleri otomatik yapıyor. Sürücü ise Eko, Normal, Sport ve Kişisel modlar arasında seçim yapabiliyor. Söz konusu sistem toplamda 181 beygir güç ve 315 Nm tork üretiyor. Üretilen güç, Honda’nın mekanik sürtünmeyi azaltan sabit vites sistemiyle ön tekerleklere aktarılıyor. Japon üretici, bu kombinasyonla 5.0 litre/100km’den daha az yakıt tüketimi hedefliyor.

2022 Honda Civic e:HEV

2022 Honda Civic e:HEV’in tasarımı geçtiğimiz yıl ABD pazarı için tanıtılan Civic Hatchback aynı. Sadece arka difüzördeki krom detaylar Avrupa’da satılacak versiyonda yok. İç mekanda da sadece orta konsolda fark var o da vites topuzundan dolayı. Bu alanda donanım seviyesine göre 10.2 inç HD renkli LCD gösterge paneli ve 9 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteğinin yanı sıra 12 hoparlörlü BOSE ses sistemi de üst seviyede sunulacak özelliklerden.

2022 Honda Civic e:HEV

Gelişmiş güvenlik ve sürüş asistan sistemlerinden oluşan Honda Sensing paketi. 11 hava yastığı, yeni 100 derece geniş açılı ön kamera, iyileştirilmiş yaya, şerit ve araç algılama teknolojisi, yeni sonar sensörler, çarpışma hafifletici fren sistemi, şerit takip asistanı ve trafik sıkışıklığı asistanı gibi pek çok özellik sunuluyor.

2022 Honda Civic e:HEV

Yeni 2022 Honda Civic e:HEV, 2022’nin sonbahar aylarında Avrupa’da satışa sunulmuş olacak.

2022 Honda Civic Fiyat Listesi ve Teknik Özellikleri

https://www.youtube.com/watch?v=U-7WdOSMriU

2022 Honda Civic e:HEV

2022 Honda Civic e:HEV

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir