1. Anasayfa
  2. DS Automobiles
  3. DS 9 Sedan Özellikleri Açıklandı

DS 9 Sedan Özellikleri Açıklandı

DS 9, ilerleyen zamanlarsa ise E-Tense’in önden çekişli 250 beygir ve dört çeker 360 beygirlik…

Abone Ol google-news

Yeni Alfa Romeo Milano Tanıtıldı: Milano’nun Teknik Özellikleri

DS 9 Sedan Özellikleri Açıklandı

Fransız otomobil üreticisi DS, yeni amiral gemisi DS 9 sedan tanıtıldı. DS 9, Peugeot 508 ile aynı EMP2 platformunu kullanıyor. Geçtiğimiz yıl Çin versiyonu tanıtılan DS 9’un Avrupa versiyonu da tanıtıldı. Fransız marka DS 9’un genel tasarımında bolca krom detaya yer verilmiş. Markanın diğer üyelerinden bildiğimiz ızgara ve far tasarımını taşıyan DS 9, ayrıca büyük jantlar, farklı grafiklere sahip LED stoplar ve büyük egzoz çıkışları dikkatleri üzerine çekiyor.

DS 9 oldukça lüks ve modern bir iç mekan tasarımına da sahip.

DS 9 sedan boyut olarak 4933 mm uzunluğunda, 1855 mm genişliğinde, 1468 mm yüksekliğinde ve aks mesafesi ise 2895 mm olarak biliniyor.

DS 9 donanımları arasında Active LED Vision adı verilen aktif aydınlatma sistemi, kör nokta uyarısı, otomatik acil durum freni ve trafik işaretlerini algılama gibi özellikler mevcut. DS Smart Access ise anahtara ihtiyaç duymadan akıllı telefonunuzla DS 9’un kapılarını açabilmenize olanak sağlıyor. DS Safety adı verilen bir güvenlik paketi de sunuluyor. Bu paket içerisinde gece görüşü, sürücü dikkat uyarısı gibi teknolojiler bulunuyor. Ayrıca DS 9’da Seviye 2 otonom sürüş imkânı sağlayan “Drive Assist” teknolojisi, DS Park Pilot, DS Active Scan Suspensiyon gibi teknolojilerde sunuluyor. DS Active Scan Suspensiyon adı verilen aktif süspansiyon sistemi ise kameralar yardımıyla öndeki yolu tarayarak süspansiyon sistemini sensörlerle bilgilendirerek araç amortisör ve yaylarını ayarlayarak yolcular için güvenlik ve konfor sunacak.

Tek Şarjla 1.000 Kilometre Giden Mercedes’in Yeni Elektrikli Otomobili Vision EQXX

DS 9 kaputunun altında E-Tense motor yer alıyor. 225 beygir güç üreten plug-in hybrid üniteyi 1.6 litrelik Puretech benzinli motor, bir elektrik motoru ve 11.9 kWh batarya oluşturuyor. Elektrikli olarak 40 veya 50 kilometre sürüş menzili sunacak. DS 9’da şanzıman olarak 8 ileri otomatik şanzıman sunulacak.

DS 9, ilerleyen zamanlarsa ise E-Tense’in önden çekişli 250 beygir ve dört çeker 360 beygirlik paketlerine de kavuşacak. Fiyatı henüz belli olmayan DS 9 sedan, Avrupa’da 2020’nin ikinci yarısında satışa sunulması bekleniyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir