1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Tesla Model S 1,9 Milyon Kilometreyi Aştı: Uzun Yolculuklarda Rekor Kıran Elektrikli Otomobil!

Tesla Model S 1,9 Milyon Kilometreyi Aştı: Uzun Yolculuklarda Rekor Kıran Elektrikli Otomobil!

Almanya’da yaşayan bir Tesla Model S sahibi, aracıyla tam 1,9 milyon kilometreyi aşarak dikkat çeken bir başarı elde etti.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

1,9 Milyon Kilometreyi Aşan Tesla

1,9 Milyon Kilometreyi Aşan Tesla: Uzun Yolculuklarda Rekor Kıran Elektrikli Otomobil!

Elektrikli otomobillerin dünya genelindeki popülerliği her geçen gün artıyor ve öncü markalardan biri olan Tesla, yeni modeli Cybertruck’ı sahiplerine teslim etmeye başlamış durumda. Bu gelişmelerle birlikte, elektrikli otomobillerle ilgili en önemli konuların başında menzil ve batarya ömrü geliyor. Otomobillerin menzili ve motorların toplamda kaç kilometreye kadar dayanabileceği konusu, sürekli olarak gündemde bulunmaktadır.

1,9 Milyon Kilometreyi Aşan Tesla

Elektrikli otomobillerle ilgili tartışmalar, Tesla’nın ilk modeli olan Roadster’ın 2008 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana hiç durmamıştır. Almanya’dan gelen ilginç bir hikaye ise Tesla ile ilgili çılgın bir yolculuğu gün yüzüne çıkarmaktadır. Almanya’da yaşayan Hansjorg von Gemmingen-Hornberg, 2014 model Tesla Model S P85’i 30 bin kilometrede ikinci el olarak satın alarak, şu ana kadar 1 milyon 900 bin kilometreyi aşmayı başardı. 26 Kasım’da ulaştığı 1,9 milyon kilometrelik mesafe sonrasında şimdi de 2 milyon kilometreye doğru ilerliyor.

Gemmingen-Hornberg, Arkadan çekişli ve tek motorlu sedan Tesla’sı ile Avusturya, İsviçre, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Polonya, Slovakya, Çekoslovakya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Danimarka, İsveç, Finlandiya, Norveç, İngiltere, İrlanda, Çin ve Fas gibi birçok ülkeyi gezerken, 4 kez batarya paketi ve 13 kez motor değiştirmiş. Bu durum, her bir batarya ile ortalama 500 bin kilometre yol yapılabileceğini göstermektedir. Gemmingen-Hornberg, günlük kullanımda hiçbir zaman saatte 100 kilometre hızı aşmadığını ve aküyü yüzde 15 ila 70 oranında şarj ettiğini belirtiyor.

Dünyanın En Çok Kilometre Yapmış Otomobili: Volvo P1800

Rekor Volvo P1800 Coupe Modelinde

ABD’de ise Irv Gordon, 1966 model Volvo P1800 coupe ile 2018 yılında vefat etmeden önce 3,25 milyon mil yani 5,23 milyon kilometre yol kat etmişti. Irv’nin coupe’si, bu uzun mesafeyi kat etmek için sadece motorunu iki kez yenilemek zorunda kaldı. Elektrikli araçlarda Model S P85 rekor kilometreye ulaşsa da, Volvo’nun kilometre rekorunu kırmak için kaç pil ve motor değiştirmesi gerektiği ise ayrı bir merak konusu olarak karşımıza çıkıyor.

Elektrikli Araba Karşılaştırması: Mercedes EQE vs BMW i5

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir