1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Mercedes-Benz Türkiye: 2024 Zorlu Bir Yıl Olacak!

Mercedes-Benz Türkiye: 2024 Zorlu Bir Yıl Olacak!

Türkiye’de satışa sunulan yeni Mercedes-Benz E-Serisi’nin tanıtım toplantısında konuşan Bekdikhan, Türkiye’nin marka için önemli bir pazar olduğunu vurguladı.

Abone Ol google-news

Türkiye’de En Çok Satılan Lüks Otomobiller Açıklandı!

Mercedes-Benz Türkiye: 2024 Zorlu Bir Yıl Olacak!

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, Türkiye’de rekor bir satış adedi ile yılı kapatmayı hedeflediklerini belirtirken, gelecek yılın zorluklarına hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Bekdikhan, Türkiye otomotiv pazarının ocak-ekim döneminde yüzde 64 büyüdüğüne dikkat çekerek, “Bu sene rekor bir satış adedi ile kapatmayı planlıyoruz, ancak önümüzde zorlu bir yıl var ve buna hazırlanıyoruz” dedi. Otomotiv sektörünün küresel olarak büyük bir değişimden geçtiğini belirten Bekdikhan, stratejilerini bu değişime adapte etmeyi ve rakiplerinden önde olmayı amaçladıklarını söyledi.

Yeni 2024 Mercedes E-Serisi’nin Fiyatı ve Özellikleri

2024 Mercedes-Benz E-Serisi Türkiye fiyatı

Markanın 2030’a kadar tüm segmentlerde elektrikli araçlarla yol almaya devam etme stratejisini vurgulayan Bekdikhan, 2025’ten sonra benzinli veya dizel platformları geliştirmeyi bırakacaklarını ve geliştirecekleri platformların tamamen elektrikli olacağını belirtti. Ayrıca, 2039’da karbon nötr olma hedefleri olduğunu açıkladı.

Bekdikhan, 2024 yılında en az yüzde 25 oranında elektrikli araç portföyüne sahip olmayı hedeflediklerini ve bu hedefin üzerine çıkmayı planladıklarını ifade etti. Ele aldıkları hedeflerin kendilerine yeni öğrenme fırsatları sunduğunu ve sektördeki değişimlere adapte olmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi. Bekdikhan, belirtilen tarihlerin hedefler olarak görülmesi gerektiğini ve yol üzerinde çeşitli değişikliklerin ülke bazında kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Yeni Nesil Mercedes-Benz E-Serisi’nin İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir