1. Anasayfa
  2. Haber
  3. ABD’li Marka Üretime 6 Hafta Ara Verdi!

ABD’li Marka Üretime 6 Hafta Ara Verdi!

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Fisker, yeni modellerini tanıttıktan kısa bir süre sonra beklenmedik bir durumla karşı karşıya kaldı. Şirket, üretime 6 hafta ara verme kararı aldı.

Abone Ol google-news

Eski Volkswagen Tasarımcısı Artık SAIC ve MG Markasında

ABD’li Marka Üretime 6 Hafta Ara Verdi!

ABD'li Marka Üretime 6 Hafta Ara Verdi

Fisker’den yapılan resmi açıklamada, yatırımcılarıyla sermaye yapısı hakkında görüşmek üzere 30 günlük ödemesiz dönemden yararlanmak istendiği için, 2026 vadesi dolacak olan bazı dönüştürülebilir tahviller için 15 Mart’ta 8,4 milyon dolarlık faiz ödemesinin yapılamadığı belirtildi. Şirket, likidite sorunu olmamasına rağmen bu ödemenin gerçekleştirilemediğini ifade etti.

Fisker, faaliyetlerini sürdürme konusunda Şubat ayında ciddi endişeler taşıdığını ve gelecekteki projeler için yatırımları durdurduğunu açıkladı. Şirket, finansal sıkıntıları aşmak için dönüştürülebilir banknotlar satarak 150 milyon dolarlık bir fon toplama planını duyurdu.

ABD'li Marka Üretime 6 Hafta Ara Verdi

Ocak ayında, Fisker Ocean SUV model ailesinden hiçbir aracın üretilemediği ve üretim ortağı olan Magna’nın yeni bir üretim hattı açtığı belirtildi. Avusturyalı otomotiv üreticisi Magna, 1 Şubat ile 15 Mart tarihleri arasında yaklaşık bin araç üretti.

2024 yılında Fisker, yaklaşık 1300 araç teslim etti ve bu araçların toplam envanter değeri 200 milyon doların üzerinde olarak açıklandı.

(En Az Arıza Yapan Araba Markaları)

Şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu belgelerde, tahvillerin Heights Capital Management aracılığıyla CVI Investments’a satıldığı ve Varşova merkezli yatırım fonunun borcunun Fisker’de öz sermayeye dönüştürülebileceği bilgisi yer aldı.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir