1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Araç Sahipleri İçin MTV 2. Taksit Ne Zaman?

Araç Sahipleri İçin MTV 2. Taksit Ne Zaman?

Araç sahiplerinin ilk taksitini 31 Ocakta ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ardından Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksiti 1 Temmuzdan itibaren ödemelerinin gerçekleşmesi gerekmektedir. Yılda iki taksit şeklinde ödenmekte.

Abone Ol google-news

Yeni Renault Symbioz Tanıtıldı! Tasarımı ve Özellikleri

Araç Sahipleri İçin MTV 2. Taksit Ne Zaman?

Motorlu Taşıtlar Vergisinin İkinci Taksiti İçin Son Gün

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yılda iki defa ödemesi Ocak ve Temmuz aylarında yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi için Temmuz ayının gelmesiyle ikinci taksit ödemeleri yapılmaya başlandı. İkinci taksitin en geç 31 Temmuz tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Vergi taksitini 31 Temmuza kadar ödemeyenlere farklı yaptırımlar yapılabilmektedir.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ocak ve Temmuz aylarında araç yaşı ve motor silindir hacmine göre ücret farklılıkları gösterebilmektedir. Motorlu Taşıtlar Vergisini hakkında bilgiyi Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden alabilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Nereden Yatırılır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi araç sahiplerinin araç özelliklerine göre fiyat farklılıkları göstermektedir. Araç vergisini Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden, Vergi Dairesi üzerinden, PTT şubelerinden veya araç sahipleri anlaşmalı bankalardan yapabilirsiniz.

2021 Mercedes EQS Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

MTV borçlarını e-Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasından sorgulayabilirsiniz. MTV ödemesini 1 Temmuz ve 31 Temmuz arasında yapmayalar için kanunda belirtilen yaptırımlarla karşılaşma durumları bulunuyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Nasıl Hesaplanır?

MTV araç özelliklerine bakılarak motor silindir hacmi ve araç yaşına bakılarak hesaplanır. 1-3 yaş aralığındaki 1300 cc ve aşağısı olan araç sahipleri yıl içerisinde iki taksit halinde 861 TL ödüyor. Motor silindir hacmi 1300–1600 cc aralığındaki araç sahipleri iki taksit halinde 1500 TL ödüyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir