1. Anasayfa
  2. Audi
  3. Audi TT’nin 25 Yıllık Üretimi Sonlandı: Toplamda 662 Bin 762 Adet Üretildi

Audi TT’nin 25 Yıllık Üretimi Sonlandı: Toplamda 662 Bin 762 Adet Üretildi

Audi, ikonik modeli TT’nin 25 yıllık üretimini resmi olarak sona erdirdi. Bu uzun süreçte, toplamda 662,762 adet Audi TT üretildi.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Audi TT'nin 25 Yıllık Serüveni Son Buldu

Audi TT’nin 25 Yıllık Serüveni Son Buldu

Audi, geçtiğimiz yıl dünyanın çeşitli pazarlarında TT’nin en son versiyonlarını piyasaya sürerek, spor otomobilin 25 yıllık kariyerinin sona erdiği kaçınılmaz sona doğru adım adım ilerliyordu. Almanya merkezli otomobil üreticisi, Instagram üzerinden yaptığı duyuru ile spor otomobilin son örneğinin Macaristan’daki üretim hattından çıktığını ve üç nesil boyunca toplamda 662 bin 762 adet Audi TT’nin üretildiğini onayladı.

Yeni Nesil Skoda Superb’in Dikkat Çeken Özellikleri

Özel bir etkinlikte tanıtılan üçüncü nesil TTS Coupe, 1995’te tanıtılan orijinal TT Coupe ve TT Roadster konseptlerinin yanı sıra iki ikinci nesil modelle birlikte sergilendi. Ön camda yer alan yazı, 18 Şubat 1998 ile 10 Kasım 2023 tarihleri arasında Macaristan’daki Györ fabrikasında üretilen toplam Audi TT sayısını gösteriyor.

Audi TT'nin 25 Yıllık Serüveni Son Buldu

TTS Coupe ailesinin son üyeleri, hepsi 2.0 litrelik benzinli motor ve Quattro dört tekerden sürüş sistemi ile donatıldı. TT, SUV ve crossover modellerin pazarı domine ettiği günümüzde “final” versiyonuyla veda etti. Ancak, Audi’nin TT markasını gelecekte elektrikli bir model olarak canlandırma fikri hala net değil. Audi, geçmişteki açıklamalarda TT’nin birkaç yıl sonra elektrikli güç ünitesiyle geri dönebileceğini belirtmişti.

Audi’nin gelecekteki planlarına dair kesin bir karar olmasa da, geçmişteki açıklamalara göre TT’nin elektrikli bir geleceği olabilir. Audi Yönetim Kurulu Başkanı Brom Schot’un daha önce yaptığı açıklamalara göre, TT’nin elektrikli bir versiyonu birkaç yıl içinde karşımıza çıkabilir. Ancak, bu konudaki nihai kararı Audi verecek.

Yeni Nesil Skoda Kamiq ve Scala İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir