1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Ay Yüzeyinde Uzay Aracı Yarışı Yapılacak

Ay Yüzeyinde Uzay Aracı Yarışı Yapılacak

Geliştirilecek olan iki uzay aracı yapılan açıklamaya göre, Ay yüzeyine inen en hızlı araçlar olacak.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Ay Yüzeyinde Uzay Aracı Yarışı Yapılacak

Havacılık teknolojisi şirketi Lunar Outpost, Moon Mark isimli şirket ile Ay yüzeyinde uzay aracı yarıştırmak için ortaklık kurdular. Yarış, her şey yolunda giderse 2021 yılında düzenlenecek.

Lunar Outpost, isimli uzay mühendisliği şirketi ancak bilim kurgu filmlerinde görebildiğimiz bir projeye imza atarak. Moon Mark isimli başka bir şirketle anlaşma yaptı. Bu iki şirketin yaptığı anlaşmayla birlikte somutlaşacak projeyse 2021 yılında Ay yüzeyinde yarışan iki uzay aracını görmemizi sağlayacak.

ABD’nin Nevada eyaletinde kurulan eğlence ve eğitim şirketi Moon Mark, önümüzdeki yıl SpaceX’in Falcon 9 roketiyle uzaya göndereceği Intuitive Machines Nova-C isimli iniş aracında kendine yer bulacak. Ay yüzeyinde yarışacak iki uzay aracıysa Lunar Outpost tarafından geliştirilecek.

Hyundai, Robotik Şirketi Boston Dynamics’i Satın Aldı

Ay’da yarışacak yarış araçlarının tasarımı henüz belli değil. Ay’da yarışacak uzay araçlarının tasarımları Moon Mark tarafından bir yarışmayla belli olacak. Okuldaki öğrencilerin katılacağı bu yarışmada kazanan öğrenci ekibinin araç tasarımı Ay’da yarışacak.

Geliştirilecek iki uzay aracı yapılan açıklamaya göre, Ay yüzeyine inen en hızlı uzay araçları olacak. Uzay araçları Ay’a indiklerinde daha önceden belirlenmiş yarış güzergâhında yarışa başlayacaklar. Bu yarış, Dünya’ya gönderilen yüksek çözünürlüklü görüntülerle izlenebilecek. Böylelikle bilim kurgu filmlerinde izlemiş olduğumuz şeylerden biri daha gerçeğe dönüşecek.

Ay Yüzeyinde Uzay Aracı Yarışı Yapılacak

Ortalıkta yer alan Lunar Outpost ismini ilk okuduğunuzda size bir şekilde tanıdık gelmiş olabilir. Zira şirket, geçen hafta NASA’nın yaptığı açıklamada kendisine yer bulmuştu. NASA, Ay yüzeyinde kaya örnekleri toplayacak 4 şirketi ve bu şirketlerin alacakları paranın miktarı açıklamıştı. Lunar Outpost’un alacağı para miktarıysa 1 dolar olarak duyurulmuştu.

Japon Otomobil Devi Üretimi Geçici Olarak Durdurdu

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir