1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Bakan Varank’tan Yerli Otomobil Açıklaması

Bakan Varank’tan Yerli Otomobil Açıklaması

Bu araçlar 2022’nin sonunda yola çıktığında yerlilik oranı yüzde 51 olacak. 2026 yılında yerlilik oranı yüzde 68 seviyelerine çıkacak.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Bakan Varank’tan Yerli Otomobil Açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu araçlar 2022’nin sonunda yola çıktığında yerlilik oranı yüzde 51 olacak. 2026 yılında yerlilik oranı yüzde 68 seviyelerine çıkacak.” dedi.

2022 Honda Civic Sedan Prototip Olarak Tanıtıldı

Türkiye’nin Otomobili projesinin araba üretmenin çok daha ötesinde bir vizyona sahip olduğunu dile getiren Varank, “Biz iddiamızı ortaya koyduk ve adeta sıfırdan bir mobilite ekosistemi kurmak için yola çıktık. Pek çok yerli tedarikçi şimdiden TOGG ailesine katıldı. Tedarikçilerin içinde daha önce hiçbir ana üreticiyle çalışmamış gencecik girişimler, startuplar var. Batarya üretimi de küresel bir markayla iş birliği halinde ülkemizde gerçekleşecek.”

BAKAN VARANK’TAN TOGG VE KARAVAN STANDINA ZİYARET

Bakan Varank, açılış etkinliğinin ardından beraberindeki heyetle TOGG standını ziyaret ederek Türkiye’nin Otomobili’nin üretim sürecine ilişkin yetkililer ile fikir alışverişinde bulundu. Koronavirüs sürecinde önemi artan karavanlara ilişkin MÜSİAD tarafından hayata geçirilen Karavan Park Projesi’nin tanıtıldığı standa uğrayan Varank, ilgililerden bilgi aldı.

2022 Infiniti QX55 Coupe SUV Tanıtıldı

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir