1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Bataryaların Emisyonlarını Düşürecek Yatırım

Bataryaların Emisyonlarını Düşürecek Yatırım

Stellantis ve Lyten, gelişmiş lityum-kükürt bazlı elektrikli araç bataryaları ile araç hafifletme ve gelişmiş araç algılama çözümleri için uygulamalar geliştireceklerini duyurdu.

Abone Ol google-news

Rusya’daki Eski Toyota Fabrikasında Aurus Araçlar Üretilecek

Bataryaların Emisyonlarını Düşürecek Yatırım

Bataryaların Emisyonlarını Düşürecek Yatırım

Stellantis’in Lyten’e yaptığı yatırım, şirketin sera gazı emisyonlarında önemli düşüşler sağlamasını ve sürdürülebilir mobiliteye geçişini hızlandıracak.

Lityum-kükürt bataryalar, lityum iyonun iki katından daha fazla enerji yoğunluğu sağlama potansiyeline sahip ve nikel-mangan-kobalt olmayan katot çözümüne alternatif oluşturuyor. Stellantis, müşterilerin farklı ihtiyaçlarını karşılamak, temiz, güvenli ve ulaşılabilir fiyatlı mobilite sağlamak için tüm batarya teknolojilerini araştırmaya devam ediyor.

Yeni Peugeot 508’in Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Geleneksel lityum-iyon bataryaların aksine Lyten’in lityum-kükürt bataryaları, nikel, kobalt veya manganez içermiyor. Bu, en iyi bataryalarından tahmini olarak yüzde 60 daha düşük karbon ayak izi ve küresel pazardaki en düşük emisyonlu elektrikli araç bataryasına ulaşmanın bir yolunu açıyor.

Geleneksel lityum-iyon batarya malzemeleri elektrikli araç üretimi için yetersiz kalabiliyor. Lyten’in lityum-kükürt bataryası, kitlesel pazar ölçeğinde elektrikli araçlara küresel geçişi destekleyen alternatif, nikel-mangan-kobalt olmayan bir katot çözümü sunacak.

Lyten’in amacı, müşterilere güvenli, performanslı ve çevresel olarak sürdürülebilir ürünler tedarik ederken aynı zamanda otomobil üreticilerinin Enflasyon Azaltma Yasası’nda öngörülen ABD ve Avrupa teşviklerinden yararlanmalarını sağlamak.

Elektrikli araç bataryaları üretmenin dışında Lyten, 2023’te özel pazarlar için lityum-kükürt bataryalar ve 3D Grafen kompozitler sunmaya başlamak için müşterilerle birlikte çalışıyor.

2013 vs 2023: Asgari Ücretle Sıfır Araba Almak!

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir