1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Benzin ve motorin litre fiyatı ne kadar oldu?

Benzin ve motorin litre fiyatı ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarındaki keskin yükselişin ardından Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), motorin ve benzine indirim geldiğini duyurdu. Vatandaşlar, indirimin ardından motorin ve benzinin litre fiyatının ne kadar olduğunu merak ediyor. Benzin ve motorin litre fiyatı ne kadar oldu?

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Benzin ve motorin litre fiyatı ne kadar oldu?

Kurdaki yükselişe bağlı olarak 25 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresinde 1 lira 02 kuruş, motorinde 1 lira 06 kuruş, otogazda ise 65 kuruş zam gelmişti. EPGİS, 1 Aralık’tan itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarının 44 kuruş, 2 Aralık’tan itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarının da 58 kuruş azalacağını duyurdu.

Benzin ve motorin litre fiyatı ne kadar oldu?

BENZİN LİTRE FİYATI NE KADAR OLDU?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, benzinin litre fiyatı 2 Aralık’tan itibaren başkent Ankara’da ortalama 9,74 liradan satılan benzinin litre fiyatı 9,16 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul’da 9,69 liradan 9,11 liraya, İzmir’de 9,76 liradan 9,18 liraya indi.

MOTORİN LİTRE FİYATI NE KADAR OLDU?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara’da ortalama 9,83 liradan satılan motorinin litre fiyatı 9,39 lira oldu. Motorinin litresi İstanbul’da 9,77 liradan 9,33 liraya, İzmir’de 9,85 liradan 9,41 liraya indi.


Bir Yılda Volkswagen Fiyatları Ne Kadar Arttı? 2020 ve 2021 Fiyatları Arasındaki Değişim


AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.


https://www.youtube.com/watch?v=hPwgeOJ7XHg


 

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir