1. Anasayfa
  2. Haber
  3. BMC’nin Yeni Pickup’ı Teknofest İstanbul’da Sergilendi

BMC’nin Yeni Pickup’ı Teknofest İstanbul’da Sergilendi

BMC’nin Yeni Pickup’ı Teknofest İstanbul’da Sergilendi. BMC geliştirmiş olduğu yeni pickup modelini Teknofest İstanbul’da sergiledi ve özelliklerini açıkladı.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

BMC’nin Yeni Pickup’ı Teknofest İstanbul’da Sergilendi

İstanbul’da yapılan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde sergilenen BMC tarafından geliştirilen pickup modelinin bazı özellikleri ve BMC’nin bu modelle ilgili planları da ortaya çıktı. BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda modelin İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik personelinin meskun mahal ihtiyaçlarına cevap vermek için tasarlandığını daha sonrasında ise aracın geliştirildiğini ifade etti. Öztürk aracın hem askeri ihtiyaçları karşılamak üzere hem de sivil versiyonunu geliştirmek için yaklaşık olarak 2 yıldır çalıştıklarını vurguladı.

BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, henüz ismi belli olmayan pickup’ın isminin Cumartesi günü Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını söyledi.

Dizel Araca Yanlışlıkla Benzin Konulursa Ne Olur?

BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk aracın teknik özelliklerinden de bahsetti. 5 kişi taşıma kapasitesine sahip aracın ağırlığı 6 ton. Arka tarafına doçka makineli tüfek takabiliyorsunuz. 3 bin 800 motor, 2 bin 800 Nm tork ve 280 beygir gücünde. BR 7 balistik koruma seviyesinde, mayına karşı duyarlı, 3 kilogram TNT’ye dayanıklı vaziyette.

BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, aracın Ocak ayının ilk haftasında seri üretime başlaması bekleniyor. İlk hedef ise üretilen araçların İçişleri Bakanlığına verilmesi düşünülüyor. Araçta sonradan zırhlandırma işlemi yapılmadan direk olarak zırhlı bir şekilde üretildiği böylelikle diğer zırhlı araç tiplerinden daha sorunsuz olduğu ve aracın en az 2 yıl sorun çıkarmadan kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.

Öztürk, “Aracın teknik özellikleri istenilen şekilde oldu. Başarılı şekilde de piyasaya sürdük. Bunun devamı gelecek, bu ilk versiyondu. Değişik versiyonları var, aşağı yukarı 7 versiyonunu yapacağız. Asıl sürprizi de yılbaşında yapacağız. Yılbaşında daha farklı bir aracı piyasaya süreceğiz inşallah.” dedi.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir