1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Türkiye, 2023 Yılında Citroen Ami’nin En Çok Satıldığı 3. Ülke Oldu

Türkiye, 2023 Yılında Citroen Ami’nin En Çok Satıldığı 3. Ülke Oldu

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Citroen Ami’nin 2023’te 2 bin 848 adetlik satışla büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Türkiye, 2023 Yılında Citroen Ami'nin En Çok Satıldığı 3. Ülke Oldu

Türkiye, 2023 Yılında Citroen Ami’nin En Çok Satıldığı 3. Ülke Oldu

Citroen Türkiye’nin 2023’teki 63 bin 153 adetlik rekor satışla globalde 3’üncü sıraya yükselerek, ‘Türkiye’de En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç markası‘ unvanını kazandığını belirten Alkım, ayrıca Citroen Ami’nin mikromobilite alanındaki satışlarıyla dikkat çekmeye devam ettiğini vurguladı. Türkiye’deki online satış kanallarından siparişe açılan Citroen Ami’nin, Aralık 2021’de kurumsal, Haziran 2022’de ise bireysel müşterilere sunulduğunu hatırlattı.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Citroen Ami, 2023 yılında 2 bin 848 adetlik satış rakamıyla büyük bir başarı elde etti. Bu satış rakamıyla Türkiye, dünya genelinde en fazla Ami satışı gerçekleştiren 3’üncü ülke oldu. My Ami Buggy modelinin Türkiye’de satışa sunulması da büyük bir ilgi gördü ve stoku sadece 40 dakikada tükenerek önemli bir başarıya imza attı. Elektrikli mobilite konusunda erişilebilir bir çözüm olan Ami, satış adetleriyle tercih edilen bir model olduğunu kanıtlıyor.” dedi.

Mercedes CLE 300 vs BMW 430i Coupe karşılaştırması için tıklayın.

Alkım, Citroen Ami’nin mobilite alanında yeni bir segment oluşturduğunu ve geniş bir yaş aralığına hitap ettiğini belirterek, “Citroen Ami, bireysel müşterilerin ve kurumsal firmaların kısa mesafelerdeki mobilite ihtiyaçlarını karşılayarak popülerliğini sürdürüyor. Tamamen elektrikli yapısıyla sıfır emisyon değerine sahip olan Ami, kent merkezlerine özgürce erişim imkanı sunmanın yanı sıra sessiz ve dingin bir sürüş deneyimi sağlıyor. Bugünün ve yarının kent sorunlarına çözüm sunan Ami, sürekli hareket halindeki kent yaşamına uygun bir ulaşım formatı sunuyor. Elektrikli sürüş modu sayesinde Ami, özgürce erişim sağlayarak kullanım maliyetlerini minimuma indiriyor.” şeklinde konuştu.

Citroen Türkiye’nin mikromobilite alanındaki bu başarısı, markanın yenilikçi ve çevre dostu modelleriyle sürdürülebilir mobiliteye katkı sağladığını gösteriyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir