1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Cumhurbaşkanı’ndan Passat Talimatı

Cumhurbaşkanı’ndan Passat Talimatı

Cumhurbaşkanı’ndan Passat talimatı.

Abone Ol google-news

Otopilotla Giderken Uyuyan Tesla Sürücüsünü Polis Durdurdu!

Cumhurbaşkanı’ndan Passat Talimatı

Volkswagen’in Manisa’da şirket kurmasıyla birlikte daha da netleşen Volkswagen’in Türkiye’de yapacağı yatırımının ardından Ak Parti MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan parti kurmaylarına önemli bir “Passat” talimat geldi.

Ak Parti MYK toplantısında Volkswagen’in Manisa’da yapacağı yeni fabrika yatırımı da konuşuldu. Alman otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da şirket kurduğunun ortaya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da karşı adım geldi. Cumhurbaşkanı’nın Volkswagen firmasına jest olarak 19 parti kurmayının arabasını Audi’den Passat’a çevirmesi talimatı verdiği öğrenildi. Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı fabrika yatırımının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bundan sonra kamuda da Passat kullanımına özen gösterilmesini istediği dile getirildi.

DSG Şanzıman Nedir? DSG Şanzımanın Avantajları ve Dezavantajları

Manisa’da kurulacak yeni fabrika 2020 yılında yapımına başlanması, 2022 yılında da faaliyete geçmesi planlanıyor. 1.4 milyar euro yatırımla kurulacak. Yılda yaklaşık olarak 300 bin araç üretilmesi planlanan tesiste yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Manisa’da kurulacak fabrika, Alman otomotiv devi Volkswagen’in dünya genelindeki 123’üncü fabrikası olacak. Söz konusu fabrika, son 20 yıldır Türkiye’de otomobil üretmek için sıfırdan kurulan ilk tesis olacak.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir