1. Anasayfa
  2. Ehliyet
  3. Süre Uzatıldı Peki Fiyat Değişecek mi? Ehliyet Yenileme Ücreti Açıklaması

Süre Uzatıldı Peki Fiyat Değişecek mi? Ehliyet Yenileme Ücreti Açıklaması

Ehliyet yenileme için 1 Ocak 2016’da başlayan süreç, 31 Aralık 2022’ye kadar uzatılmıştı. Ancak geçtiğimiz gün alınan kararla bu süre iki yıl daha ertelendi. Ehliyet yenileme içinse yeni ücretler de belli oldu.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Süre Uzatıldı Peki Fiyat Değişecek mi? Ehliyet Yenileme Ücreti Açıklaması

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süre 31 Aralık 2022’de doluyordu. Geçtiğimiz günlerde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada sürenin uzatıldığı duyuruldu. Bu açıklamanın ardından, ehliyet yenileme ücretinde değişiklik olup olmadığı merak konusu oldu. Genel Müdürlük bugünkü duyurusuyla bu konuya da açıklık getirdi.

Ehliyet Yenileme Süresi Uzatıldı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücretleri, ehliyetleri değiştirmek için verilen süre sonu olan 31 Aralık 2024’e kadar 15 lira olarak devam edecek. Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücreti, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 lira olarak devam edecek” bilgisi paylaşıldı.

Ehliyet yenilemek için gereken belgeler neler?

  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Mevcut sürücü belgesi
  • Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu,
  • Kan grubunu belirleyen belge (beyan da yeterli)

Ehliyet yenileme randevusu nereden alınır?

Eski tip sürücü belgenizi yenilemek için ‘Alo 199’, ‘Alo 199 Mobil Uygulama’ veya ‘https://randevu.nvi.gov.tr/‘ üzerinden randevu oluşturabilirsiniz. Başvurularınızı adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden yapma zorunluluğunuz yoktur. Başvurularınızı herhangi bir müdürlükten de yapabilirsiniz.

Ehliyet Yenileme İşlemlerinde Gerekli Belgeler

Gösterge Panelinde En Sık Yanan Arıza Lambaları Ne Anlama Geliyor?

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir