1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Fransa Hükümetinden Eski Otomobilini Elektrikli Bisiklet İle Değiştirene 4 Bin Euro’ya Kadar Destek Veriyor

Fransa Hükümetinden Eski Otomobilini Elektrikli Bisiklet İle Değiştirene 4 Bin Euro’ya Kadar Destek Veriyor

Trafik sorununu çözmek ve emisyonları azaltmak isteyen Fransa, elektrikli veya normal bisiklete geçen kişilere verilen desteği artırdı.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Fransa Hükümetinden Eski Otomobilini Elektrikli Bisiklet İle Değiştirene 4 Bin Euro’ya Kadar Destek Veriyor

Avrupa Birliği (AB), 2030 yılına kadar 30 milyon elektrikli otomobil kullanımının hedeflendiğini açıklamıştı. Avrupa yollarında 2030 yılına kadar en az 30 milyon elektrikli otomobil ve 80 bin sıfır emisyonlu tır yer alacak. Otonom araç teknolojileri de yaygınlaştırılacak.

Fransa Hükümetinden Eski Otomobilini Elektrikli Bisiklet İle Değiştirene 4 Bin Euro'ya Kadar Destek Veriyor

Ülkeler, bu hedefini gerçekleştirebilmek için çeşitli adımlar atıyor. Bu adımlardan biri de elektrikli araç alanlara verilen teşvikler. Fransa, özellikle Paris başta olmak üzere şehir merkezlerini daha temiz hale getirmek için uyguladığı teşviklerde kesenin ağzını açtı.

Ülke yönetimi, benzinli veya dizel aracını elektrikli veya normal bisikletle değiştirenlere 4 bin euroya kadar destek veriyor. 4 bin euroluk destek, şehir merkezlerindeki düşük emisyon bölgelerinde yaşayan dar gelirli kişilere verilecek. Teşvikten yararlanmak isteyen kişilerin gelir seviyesi yükseldikçe verilen destek miktarı da azalıyor.

Bir Elektrikli Otomobil 24 Saatte Kaç Ülke Gezebilir?”

Yapılan açıklamaya göre yönetim 2024 yılında vatandaşların yüzde 9’unun bisiklete geçiş yapmasını hedefliyor. Şu an için bu oran sadece yüzde 3 seviyesinde. Öte yandan hükümet, Paris şehrinin tamamını bisikletle gezilebilir hale getirmek için 250 milyon euro yatırım yapacak.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir